Zavod za antropološku kineziologiju i zdravlje

Zavod za antropološku kineziologiju i zdravlje osnovan je i zasnovan na multidisciplinarnim principima, odnosno objedinjuje kineziološke, medicinske i društveno/humanističke struke i znanosti. Ovim se željela naglasiti suštinska povezanost svih ovih grana znanosti i njihova združena usmjerenost i povezanost u svakodnevnom radu i životu prema čovjeku.

Uz bazične medicinske predmete (Anatomija, Fiziologija…), Antropologiju kao multidisciplinarnu znanost (Katedra za biomedicinu i antropologiju) imamo niz predmeta usmjerenih ka rekreativnim tjelesnim aktivnostima, zdravstvenog predznaka. Rekreacija kao takva zamišljena je kao aktivnost koja održava i unaprjeđuje fizičko i psihičko zdravlje, ali jednako tako cijeli niz rekreativnih aktivnosti je sastavni dio rehabilitacijskih i terapijskih programa cijelog niza akutnih i kroničnih bolesti (bolesti srčano-žilnog, dišnog, mišićno-koštanog, endokrinog sustava, metaboličke, psihičke bolesti…). Tako dolazimo i do kineziterapije i kineziterapijskih postupaka koji su postali sastavni dio multidisciplinarnog terapijskog pristupa suvremenog društva (Katedra za kineziterapiju i rekreaciju).

Na kraju, ali ništa manje vrijedno i značajno, tu je niz predmeta humanističko/društvenog usmjerenja. Naizgled sporedni, no bez njihovog izuzetno značajnog doprinosa bi poimanje bilo koje struke i znanosti, način komunikacije i prenošenja znanja na druge ljude bilo beskorisno (Katedra za društvene i humanističke znanosti).

Za sve informacije, savjete, pomoć i suradnju kolegice i kolege sa Zavoda Vam svakodnevno stoje na raspolaganju.

pročelnik Zavoda za antropološku kineziologiju i zdravlje:

doc. dr. sc. Ana Penjak

 

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se