Kineziološki fakultet Split

Knjižnica

Za studente
Za studente Info & Kontakt

Studenti istovremeno mogu posuditi tri knjige (različitih naslova) na rok od mjesec dana.

Pri dolasku u knjižnicu studenti su dužni pokazati studentsku iskaznicu.

Prije obrane završnog, diplomskog (magistarskog) rada te doktorske disertacije ili u slučaju ispisa s fakulteta, studenti su dužni vratiti sve posuđene knjige u knjižnicu fakulteta

Poveznica

KNJIŽNICA KIFST-a i prostor ČITAONICE:

  • RADNO VRIJEME KNJIŽNJIČARKE S KORISNICIMA:

PON.-PET. od 8.30 do 15.30 sati (uz PAUZU od 11.30 do 12.00 sati)

  • OTVORENOST ČITAONICE:

PON. – PET.: od 8.00 do 19.00 sati

  • KNJIŽNICA KIFST-a smještena je u Teslinoj 10 na 4. katu, a sastoji se od ČITAONICE namijenjene studentima KIFST-a i SPREMIŠTA za pohranu fonda knjižnice.

Radno vrijeme KNJIŽNICE odnosno KNJIŽNIČARKE je od ponedjeljka do petka od 8.00 do 16.00 sati, odnosno rad s korisnicima je od 8.30 do 15.30 sati.

  • ČITAONICA je otvorena od ponedjeljka do petka od 8.00 do 19.00 sati, opremljena je s 12 sjedećih mjesta na stolicama uz stolove te 2 pilates lopte. Studentima su na raspolaganju 3 računala, bežični internet, a prostor čitaonice je pod stalnim video nadzorom radi zaštite imovine.

Nakon isteka radnog vremena knjižničarke, čitaonica ostaje studentima na korištenje do 19.00 sati kada studenti moraju samostalno napustiti čitaonicu radi zaključavanja zgrade!

Čitaonica je namijenjena studentima za učenje i pisanje seminarskih i završnih/diplomskih radova te molimo studente za poštivanje prostora koji im ostavljamo na cjelodnevno korištenje!

Katalog Knjižnice KIFST-a obuhvaća građu iz područja sporta i kineziologije te srodnih područja koja se podučavaju na fakultetu.

Poveznica

Studenti imaju pravo besplatnog korištenja Sveučilišne knjižnice u Splitu (SVKST) uz predočenje Studentske iskaznice.

Katalog SVKST obuhvaća svu građu koja se nalazi u fondu Sveučilišne knjižnice u Splitu.

Poveznica

Repozitorij KIFST-a mrežno je dostupna zbirka završnih i diplomskih (magistarskih) radova koji se pohranjuju od 2018. godine nadalje te doktorskih disertacija obranjenih na našem fakultetu. Moguća je također pohrana stručnih i znanstvenih publikacija koje su izdanja našeg fakulteta.

Neki su radovi javno dostupni, dok je za pristup drugima potrebno ulogirati se svojim AAI@EduHr identitetom.

Poveznica

ZIR obuhvaća sve repozitorije visokoškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj.

Poveznica

  1. Pristup softveru Turnitin KIFST:

Turnitin KIFST Login

  1. Upute za korištenje:

Upute za korištenje 

 

 

Jednostavne i kratke upute za citiranje u APA stilu s primjerima nalaze se na str. 28-30 Carnetovog Priručnika „Citiranje u digitalnom okruženju“.

Poveznica

Portal elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu omogućuje pristup bazama podataka s nacionalnom licencijom.

Pristup je moguć putem fakultetskih ili privatnih računala. S fakultetskih računala nije potrebna prijava dok se s privatnih računala potrebno ulogirati elektroničkim identitetom AAI@Edu na http://baze.nsk.hr, Izbronik, Proxy.

Google znalac nudi jednostavan način za opsežno pretraživanje znanstvene
literature. Pretražujte različite discipline i izvore: članke, knjige, sažetke i sudske odluke.

Poveznica

Prema Pravilniku o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima za izbor u znanstvena zvanja (NN 111/2022, 28/2017) za izradu bibliometrijskih potvrda, posebice potvrde o zastupljenosti i citiranosti radova znanstvenika/ce u relevantnim bazama podataka, obratite se voditeljici knjižnice na: knjiznica@kifst.hr ili jafric@kifst.hr

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645

Skip to content