Kineziološki fakultet Split

Sveučilišni sport

Za studente
Za studente Korisni linkovi

SVEUČILIŠNI SPORT

Sustav akademskog sporta na Sveučilištu u Splitu obuhvaća niz sportskih i rekreativnih aktivnosti koje organizira Splitski akademski sportski savez (Unisport Split) u suradnji sa Uredom za sport Sveučilišta u Splitu i Studentskim centrom.

Unisport ST prvenstva su službena prvenstva Sveučilišta u Splitu i podrazumijevaju natjecanja u kojima mogu sudjelovati studenti svih sastavnica i bore se za naslov prvaka Sveučilišta za tekuću akademsku godinu.  Uz pehare i medalje, za osvajače su pripremljene i dodatne nagrade, a oni najbolji ulaze u reprezentacije Sveučilišta i natjecat će se na državnim natjecanjima. Osim sportskih natjecanja, pregršt je rekreativnih aktivnosti u kojima studenti našeg Sveučilišta mogu besplatno sudjelovati.

Prijava za Unisport Split natjecanja:

Voditelj sportskih aktivnosti na fakultetu:

Eugen Debak, eugen97_zu@hotmail.com

Više informacija:

https://www.instagram.com/unisportsplit/?hl=hr

E mail Splitskog akademskog sportskog saveza:

unisportsplit@gmail.com

Unisport Hrvatska podrazumijeva nacionalna sveučilišna prvenstva u Republici Hrvatskoj. Reprezentacije Sveučilišta u Splitu nastupaju i bore se za naslov prvaka Hrvatske u više od 20 sportova, a osvojeno prvo mjesto donosi plasman na Europsko sveučilišno prvenstvo (EUC) ili Europske sveučilišne igre (EUG). Prvenstva se realiziraju kroz lige, poluzavršnice i završnice koje se održavaju diljem Republike Hrvatske te odlazak na ista je potpuno besplatan za sudionike.

Najmasovniji događaj Unisport Hrvatske je Unisport Finals – završnice u više od 10 sportova na kojem sudjeluje preko 1500 natjecatelja sa svih sveučilišta u RH.

Više informacija:

Link: https://www.unisport.hr/hr

Link: https://www.instagram.com/unisporthr/?hl=hr

Međunarodni nastupi (EUSA i FISU) obuhvaćaju sveučilišna natjecanja u organizaciji krovnih saveza, Međunarodne sveučilišne sportske federacije (FISU) i Europske sveučilišne sportske federacije (EUSA).

FISU program je podijeljen u dvije skupine: interni program koji uključuje Univerzijadu, Svjetska sveučilišna prvenstva, Svjetske sveučilišne lige i Svjetske sveučilišne kupove te drugu skupinu koja uključuje ostale manifestacije koje se organiziraju u posebnim prilikama.

Više informacija:

FISU natjecanja https://www.fisu.net/

Glavne sportske manifestacije u organizaciji EUSA-e su:

  • Europske sveučilišne igre (EUG) – sveučilišno sportsko natjecanje u više sportova u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Igre se organiziraju svake druge godine od 2012. Europske sveučilišne igre predstavljaju najveći studentski sportski događaj.
  • Europska sveučilišna prvenstva – od 2001. do 2012. prvenstva su se provodila svake godine, a od tada se organiziraju svake druge godine u neparnim godinama. Prvenstva su pojedinačna natjecanja, uglavnom organizirana u različitim zemljama diljem Europe. 2019. organizirana su natjecanja u 21 sportu.

Više informacija:

EUSA natjecanja https://www.eusa.eu/

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645

Skip to content