Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju

Od nedjelje, 12.11.2017. na splitskom sveučilištu započinje Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju. Tim povodom održat će se nekoliko događanja u spomen na te prijelomne i najdramatičnije dane u novijoj hrvatskoj povijesti.
1. MISA ZA STUDENTE, nedjelja, 12. studenoga u 20.00 sati, Kampus
U sportskoj dvorani u Kampusu bit će Misa za žrtve Škabrnje koju predvodi dr. don Mihael Prović, duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu. Sv. misu animira zbor mladih iz Župe sv. Ivana Krstitelja, Trstenik. Nakon sv. mise bit će predavanje o Domovinskom ratu kojeg će održati Boško Ramljak.
2. „ĆAKULA S DUHOVNIKOM“ – VILIM KARLOVIĆ, PREŽIVIO SAM OVČARU, ponedjeljak, 13. studenoga u 20:30 sati, Kampus
U sportskoj dvorani u Kampusu održat će se „Ćakula s duhovnikom“ u kojoj će gostovati Vilim Karlović te posvjedočiti kako je preživio Ovčaru 1991.god.
3. ONI SU HRVATSKA, IGRANI FILM, utorak 14. studenoga 2017. u 20:30 sati, Kampus
U sportskoj dvorani Kampus bit će prikazan igrani film „Oni su Hrvatska“ po priči brigadira HV Ivice Matešića Jeremije.
Producent: Udruga “Žene u Domovinskom ratu” – Zadar. Redatelj: Ivica Božić.
4. SKUPLJANJE KOSTIJU, MONODRAMA, četvrtak 16. studenoga u 20:30 sati, Kampus
U sportskoj dvorani Kampus dramska skupina Sv. Kliment iz Omiša izvest će monodramu „Skupljanje kostiju“ nastalu prema svjedočanstvu iz Domovinskog rata. Predstavu izvode: Mladenka Gruica i KUU Sv. Kliment.
5. SV. MISA ZA ŽRTVU VUKOVARA, petak 17. studenoga u 20:30 sati, Kampus
U sportskoj dvorani Kampus bit će Sv. misa za žrtvu Vukovara koju će don Branimir Projić, vojni kapelan Hrvatske ratne mornarice. Nakon sv. mise upalit ćemo svijeće u Vukovarskoj ulici a u 23 sata krenuti autobusima za Vukovar. Povratak u Split je u nedjelju 19.11.2017.

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se