Poštovane studentice i studenti,

 

Vaše buduće karijere i profesionalna usmjerenja uvelike utječu na budući razvoj društva i države u kojoj živite, a poduzetništvo predstavlja jedan od ključnih faktora gospodarskog razvoja svake države. Stoga je iznimno važno steći opširan uvid u poduzetničke stavove, namjere i aktivnosti studentske populacije.

Upravo je to glavna tema međunarodnog istraživačkog projekta GUESSS – Global University Entrepreneurial Spirit Students’ Survey. U ciklusu istraživanja provedenog 2013./ 2014., podaci su se prikupljali u 34 države i na više od 750 sveučilišta, čime je prikupljeno više od 109.000 odgovora.

Ove će godine po prvi put u GUESSS-ovom globalnom istraživanju poduzetničkih sklonosti studentske populacije sudjelovati i studentska populacija u Republici Hrvatskoj te je Vaše sudjelovanje u ovom istraživanju od velike važnosti.

Upitnik je dostupan na sljedećem linku:https://stgallen.co1.qualtrics.com/jfe/form/SV_5v9uSkzR2AlmZOR?Q_Language=HR

Svi studenti koji budu sudjelovali u istraživanju i koji pošalju u potpunosti ispunjen online upitnik, sudjelovat će u nagradnoj igri u kojoj mogu osvojiti jednu od dviju vrijednih nagrada.

Nagrade obuhvaćaju:

– 2 noćenja za Vas i Vaša 3 prijatelja (max. 4 osobe) u četverokrevetnoj sobi s doručkom u Boutique Hostelu Forum u Zadru,

– 2 noćenja za dvije osobe u privatnom smještaju 3* u Zadru s jednom uključenom večerom.

 

Nagrade su osigurali naši nacionalni sponzori turistička agencija Terra Travel i Boutique Hostel Forum.

Više informacija o nacionalnim sponzorima možete pronaći na njihovim web stranicama:

Turistička agencija Terra Travel – http://www.terratravel.hr/

Boutique Hostel Forum – http://hostelforumzadar.com/hr

 

Ispunjavanje upitnika potrajat će cca. 10 – 15 minuta, a bit će osigurana anonimnost svakog ispitanika i potpuna povjerljivost podataka.

U upitniku pojam sveučilište obuhvaća visokoškolske ustanove u Republici Hrvatskoj – sveučilišta, fakultete, veleučilišta, visoke škole i dr., neovisno o tome jesu li visokoškolske ustanove javne ili privatne.

Na početnoj stranici online upitnik će biti prikazan na engleskom jeziku, stoga Vas molimo da prije ispunjavanja u gornjem desnom dijelu stranice podesite jezične postavke na hrvatski jezik. Ostavljena je također i mogućnost ispunjavanja online upitnika na engleskom jeziku, posebice studentima na razmjeni koji ne govore hrvatski jezik.

 

Upitnik je dostupan na sljedećem linku:https://stgallen.co1.qualtrics.com/jfe/form/SV_5v9uSkzR2AlmZOR?Q_Language=HR

 

Unaprijed zahvaljujemo na sudjelovanju i suradnji.

 

Srdačan pozdrav u ime koordinatora GUESSS-a za Republiku Hrvatsku,

 

Gabrijela Vidić (Sveučilište u Zadru, Odjel za turizam i komunikacijske znanosti)

Tomislav Klarin (Sveučilište u Zadru, Odjel za turizam i komunikacijske znanosti)

 

 

Sve dodatne informacije o projektu možete pročitati na web stranici:http://www.guesssurvey.org