Povijest

Prvi međunarodni Kongres „Suvremena kineziologija“ održao se u Kupresu 2006. godine, dok su drugi i treći Kongres organizirani u Mostaru 2007. i 2008. Navedeni Kongresi obuhvatili su 15 pozvanih predavanja te preko 120 znanstvenih i stručnih radova. Pozvani predavači koji su izlagali na teme biomehaničkih analiza, motoričkog učenja i kontrole, kao i dopinga i supstanci u sportu, pobudili su veliko zanimanje među sudionicima Kongresa, posebno mladih istraživača koji su prevladali. Naime, među 108 znanstvenih radova našlo se 125 studenata doktorskih studija te 50 studenata preddiplomskih i diplomskih studija.

Navedene tri konferencije obilježene su dakle velikim znanstvenim angažmanom mladih istraživača na što smo osobito ponosni. I na 4. kongresu koji se održao u Splitu 2012. godine oni su bili centralne figure jer je konferencija „Suvremena kineziologija“ prvenstveno namijenjena znanstvenom pomlatku bez kojeg znanost ne može imati budućnost. Poseban značaj ovom 4. skupu daje činjenica da je konferencija organizirana pod patronatom Međunarodne federacije za tjelesnu i zdravstvenu kulturu (FIEP), što je dokaz međunarodne znanstvene i stručne prepoznatljivosti. U sklopu konferencije svoje radove je izložilo stotinjak autora iz 11 zemalja svijeta (Bosna i Hercegovina, Brazil, Crna Gora, Engleska, Hrvatska, Iran, Rumunjska, Srbija, Slovenija, Slovačka, Španjolska) što putem usmenih ili poster prezentacija. Od ukupnog broja prezentatora 40 % bili su studenti preddiplomskog, diplomskog ili doktorskog studija.

Peta po redu konferencija održana je 2015. godine u prostorima Sveučilišne knjižnice u Splitu. Pozvana predavanja odradilo je 5 eminentnih europskih i svjetskih stručnjaka u svojim područjima iz SAD-a, Engleske, Portugala, Slovenije i Srbije.

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se