Započela nastava na prvom međunarodnom združenom studiju Sveučilišta u Splitu

u Litvanskom sportskom sveučilištu iz Kaunasa u Litvi
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Kineziološki fakultet u Splitu s zadovoljstvom predstavlja početak nastave na prvom združenom studiju Sveučilišta u Splitu, pod nazivom združeni diplomski sveučilišni studij Međunarodni program košarke i menadžmenta.

Ovaj  prvi  međunarodni združeni studijski program jedne sastavnice Splitskog sveučilišta realiziran uz potporu Uprave Sveučilišta na čelu s Rektorom  prof. dr.sc. Šimunom Anđelinovićem, KIFST provodi u partnerstvu sa Litvanskim sportskim sveučilištem iz Kaunasa u Litvi. Nakon dugotrajne i iscrpljujuće administrativne procedure i dobivanja dopusnice Ministarstva znanosti i obrazovanja RH i ekvivalantnog Ministarstva u Litvi, prošlog tjedna u Kaunasu (Litva) počela je nastava za prvu generaciju studenata (akad. god 2017/18.). Prvi semestar diplomskog sveučilišnog studija kojim se stječe 120 ECTS bodova trenutno pohađa 14 inozemnih studenata koji dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, Poljske, Finske, Velike Britanije, Španjolske i Norveške. Posebnu specifičnost ovog samofinancirajućeg studija predstavlja činjenica da su svi polaznici prve generacije strani državljani i da po prvi puta na jednom studijskom programu KIFST nema hrvatskih državljana.

Iznimno smo počašćeni što su potencijal ovog studija pored aktivnih sportaša-košarkaša prepoznali i upisali i  dokazani košarkaški treneri kao što su: Aditya Samuel Vase (NBA LA Lakers basketball club USA), Abdelaziz Qarouach (Maroco), Jose Maria Rodes Blanco (Spain), Paulius Balčiūnas i Šarūnas Stanionis (Lithuania), Kari Kurronen i Reetta Hämeenoja (Finland), Jakub Lewandowski (Poland) itd. Posebnu pohvalu za ovo postignuće zaslužuje uprava KIFST (prodekanima prof. dr.sc. J. Paušić, prof. dr.sc.  Z. Grgantov i izv. prof. dr. sc. D. Čular)  na čelu sa dekanicom prof. dr. sc. Đurđicom Miletić,  voditelju studija (prof. dr. sc. Mario Jeličić, ispred KIFST i Irena Valentine, PhD, ispred Litvanskog partnera) te svi nastavnici koji su se priključili realizaciji ovog za naš Grad i Splitsko sveučilište iznimno važnog Projekta.

Drugi semestar studija realizirat će se u lipnju 2018. u Splitu, što je nova prilika za brendiranje i prezentaciju Republike Hrvatske, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Splitskog Sveučilišta kao poželjne znanstveno-sportsko-edukativno-turističke destinacije koja još jednom na primjeru Kineziološkog fakulteta u Splitu dokazuje da je sposobna ponuditi konkurentan međunarodni proizvod temeljen na znanju.

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645

Skip to content