U petak na Rivi Europski školski sportski dan

Središnja manifestacija Europskog školskog sportskog dana u Splitu u sklopu Europskog sportskog tjedna održat će se u petak, 27. rujna 2019. od 15 do 17 sati na Rivi.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Središnja manifestacija Europskog školskog sportskog dana u Splitu u sklopu Europskog sportskog tjedna održat će se u petak, 27. rujna 2019. od 15 do 17 sati na Rivi.

Kineziološki fakultet u Splitu nositelj je ovog događanja za Republiku Hrvatsku. Riječ je, o paneuropskoj inicijativi kojoj je cilj promicanje zdravog načina života i ukazivanje na važnost tjelesne aktivnosti prvenstveno školske djece koja se sve manje kreću.

Ove godine u Europski školski sportski dan, uključeno je 33 zemlje Europe. U 2018. godini u Hrvatskoj je sudjelovalo 304 osnovne i srednje škole s više od 45 000 djece, a u Europi oko 2 i po milijuna školaraca.

U suradnji s Gradom Splitom i klubovima HNK Hajduk , KK Split, Ragby klub Nada , RK Ribola-Kaštela i odbojkaških klubova Kaštela, Brda i Split, pozvano je više od 400 učenika iz škola Splitsko-dalmatinske županije, i to osnovne škole Strožanac, Srinjine, Knez Mislav iz Kaštel Sućurca, Profesor Filip Lukas iz Kaštel Starog i Kraljice Jelene iz Solina te od srednjih Graditeljsko geodetska škola i Zdravstveni obrazovni centar.

Ambasador za Republiku Hrvatsku je Dino Rađa, koji će sudjelovati u Europskom školskom sportskom danu u Zagrebu, a u sklopu Europskog tjedna sporta, dok će ambasadorica u Splitu na centralnoj manifestaciji ESSD sudjelovati proslavljena košarkašica i trenerica Vedrana Grgin, studentica splitskog Kineziološkog fakulteta.

 

 

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645

Skip to content