Stipendije za jednogodišnji posao u Europskom patentnom uredu i Uredu za intelektualno vlasništvo Europske unije

Pan-European Seal je plaćeni program osposobljavanja u trajanju od godinu dana
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Pred krajem ste svog studiranja ili ste upravo diplomirali i u potrazi ste za dobrim poslovnim prilikama? Pan-European Seal je plaćeni program osposobljavanja u trajanju od godinu dana za radna mjesta u Europskom patentnom uredu (European patent Office – EPO) i Uredu za intelektualno vlasništvo Europske unije (European Union Intellectual Property Office – EUIPO).

Program nudi mladim ljudima, različitih struka, koji su netom završili diplomske studije mogućnost stjecanja vrijednog profesionalnog radnog iskustva u multikulturalnom okruženju u jednom od gradova EU u kojem djeluju EPO i EUIPO (Alicante, Hague, Berlin, Munchen, Vienna, Bruxelles). Sveučilište u Splitu je od 2019. godine dio mreže sveučilišta uključenih u Pan-Europan Seal program čija je svrha premostiti razlike između akademske zajednice i tržišta rada u području intelektualnog vlasništva.

Iskazi interesa za sudjelovanje u programu se zaprimaju od 17. veljače do 8. ožujka 2020., nakon čega Sveučilište nominira do 10 najboljih studenata koji će imati mogućnost prijaviti se za otvorene pozicije u EPO-u i EUIPO-u.

Uvjeti za prijavu su dostavljen životopis u Europass formatu na engleskom jeziku, minimalno jedna preporuka te dokaz o pristupanju on-line tečaju.

Rang lista kandidata formirat će se sukladno dostavljenim dokumentima na sljedeći način:

  • Preporuka: 5 bodova po preporuci za 2 i više preporuka
  • Sudjelovanje u studentskim projektima: 5 bodova po projektu
  • Objavljeni znanstveni radovi ili kongresna priopćenja: 5 bodova po radu
  • Iskustvo volontiranja i studentskih poslova:  za svaka 3 mjeseca 5 bodova

Ovisno o instituciji za koju se prijavljuju, studenti trebaju položiti i on-line tečajeve koji uključuju osnove intelektualnog vlasništva, a koji će im olakšati proces prijave i biti dobar uvod u opis mogućih poslova.

Iskaz interesa zajedno s popratnom dokumentacijom dostavlja se ispunjavanjem obrasca na linku: http://bit.do/pan-european-seal

Popis on-line tečajave kojima je potrebno pristupiti za potrebe iskaza interesa, te ih položiti u slučaju da student bude odabran za prijavu za otvorene pozicije:

Za EPO kandidate

Za EUIPO kandidate

Više informacija o Europskom patentnom uredu i Europskom uredu za intelektualno vlasništvo, kao i mogućnostima koje stipendija nudi možete pronaći u prezentacijama u privitku objave.

Za više informacija možete se javiti Uredu za transfer tehnologije na mail: info@utt.unist.hr illi na telefon: 566-882.

Vezani dokumenti

 

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645

Skip to content