SEECEL dodijelio «Priznanje za poduzetništvo» Kineziološkom fakultetu u Splitu

Na svečanoj ceremoniji zatvaranja Međunarodne konferencije na temu učenja za poduzetništvo SEECEL’s 2nd Entrepreneurial Camp: Entrepreneurial Learning for an Entrepreneurial Eco-system u organizaciji Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL)
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Na svečanoj ceremoniji zatvaranja  Međunarodne  konferencije na temu učenja za poduzetništvo SEECEL’s 2nd Entrepreneurial Camp: Entrepreneurial Learning for an Entrepreneurial Eco-system u organizaciji Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL) održane  u Šibeniku od 17. do 19. listopada 2016.  a ispred  više od 430 sudionika iz 8  europskih zemalja  uručena je natpisna ploča i dodijeljen status «poduzetnog  Fakulteta» kao priznanje za kvalitetno odrađene projektne zadatke predstavnicima Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu: prodekanu za znanost prof. Dr. sc. Zoranu Grgantovu i  prodekanu  za poslovanje doc. dr. sc. Draženu Čularu. Pored prodekana, koji su na poziv organizatora ispred Kineziološkog fakulteta nazočili ovom važnom događaju, na skupu u su sudjelovali i nastavnici Katija Kovačić, mag.oec. i Duje Petričević, mag.oec., te studentice Sveučilišnog studija kineziologije Barbara Gilić i Mara Bilobrk.

slika-naslovna

Konferencijom u Šibeniku obilježen je završetak još jednog EU projekta Kineziološkog fakulteta u Splitu usmjerenog na provedbu učenja za poduzetništvo kao ključne kompetencije s ciljem razvoja poduzetničkog eko-sustava odnosno poduzetničkog društva. U projektu je od 2013. godine sudjelovalo više od 130 obrazovnih ustanova, osnovnih i srednjih škola te fakulteta, 12 poduzetničkih potpornih institucija koje su uključile više od 2.500 poduzetnika, te cijeli niz stručnjaka iz osam SEECEL-ovih zemalja članica (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Srbija i Turska). Tijekom događanja predstavljena su dostignuća i strukturirana je regionalna suradnja SEECEL-ove poduzetničke mreže, istaknuti primjeri dobre prakse i postavljene smjernice za daljnje jačanje poduzetničke klime u društvu.

Sam kamp je okupio više od 450 sudionika – dekana, prodekana, ravnatelja, nastavnika, studenata i učenika, iz sedam zemalja jugoistočne Europe (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Albanija, Kosovo i Makedonija) i Turske koji su sudjelovali u 1. i 2. fazi SEECEL projekta te stručne suradnike SEECEL-a iz zemalja Europske unije (Irska, Njemačka). Cilj projekta je integriranje inovativnosti i poduzetništva kao jedne od 8 ključnih kompetencija EU, u među-predmetne nastavne programe na svim razinama obrazovanja. Predstavnici Kineziološkog fakulteta u Splitu, kao jedan od samo dvije visokoškolske institucije iz Republike Hrvatske koje su na preporuku agencije za znanost i obrazovanje uključene u drugu fazu SEECEL projekta, aktivno su sudjelovali u radu poduzetničkog kampa.

Na svečanom otvaranju poduzetničkog kampa, nakon pozdravnog govora i izlaganja predsjednice SEECEL-a Efke Heder, sudionike kampa su pozdravili predstavnici Europske komisije, Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), Ministarstva obrta i poduzetništva RH i Hrvatske gospodarske komore, gradonačelnik grada Šibenika Željko Burić i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk te brojni drugi predstavnici lokalne i regionalne uprave.

Nakon svečanog otvaranja kampa, obrazovne institucije – sudionice pilot projekta, su u okviru E´ship network – promocija i podjela uspješne poslovne prakse, predstavile svoje obrazovne programe te aktivnosti i rezultate projekta. Kineziološki fakultet Sveučilišta u Splitu je, u okviru promotivnih aktivnosti, prikazivao film o Kineziološkom fakultetu na engleskom jeziku, a predstavnici Fakulteta su brojne posjetitelje štanda Kineziološkog fakulteta u Splitu upoznali s poslovanjem i postignućima Fakulteta, te posebice sa projektima HKO, kao i procesom implementacije poduzetničkog učenja u okviru SEECEL projekta koji je rezultirao integriranjem poduzetnosti u viziju, misiju i studijske programe.

U okviru SEECEL kampa organizirane su poduzetničke radionice za predstavnike menadžmenta obrazovnih institucija, nastavnike i studente (učenike), u okviru kojih se raspravljalo o procesu i koristima implementacije poduzetničkog učenja u obrazovanje, te o problemima s kojima se u navedenom procesu suočavaju obrazovne institucije u različitim zemljama. Sudionici radionica, usvojili su nakon provedbe radionica, više vrijednih i relevantnih zaključaka o mogućnostima unaprjeđenja procesa izgradnje poduzetnosti u okviru obrazovnog sustava.

Ovim događanjem SEECEL se pridružio obilježavanju Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva (European SME Week), kampanji Europske komisije kojoj je svrha promicanje poduzetništva širom Europe.

2016-10-19-photo-00000007  2016-10-20-photo-00000013

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645

Skip to content