Riva puna dice u obilježavanju Europskog školskog sportskog dana 2019

Centralna manifestacija ESSD_Croatia 2019. održala se u „najsportskijem gradu na svitu“ u Splitu na Rivi
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Danas i službeno završava Europski tjedan športa, manifestacija Središnjeg državnog ureda za šport, a u kojem se između ostalog, obilježavao i Europski školski sportski dan, projekt  koji ima za cilj ukazati na važnost tjelesne aktivnosti na zdravlje prvenstveno školske djece. Sve osnovne i srednje škole Republike Hrvatske dobile su službeni poziv od Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za odgoj i obrazovanje da se uključe u obilježavanju ovog događanja. Nositelj ove aktivnosti koja se već četvrti put za redom održava u Republici Hrvatskoj je Kineziološki fakultet u Splitu, a službeno je obilježen u 33 zemlje Europe.

Centralna manifestacija ESSD_Croatia 2019. održala se u „najsportskijem gradu na svitu“ u Splitu na Rivi, jučer, u vremenu od 15.00 do 17.00, gdje su sudjelovali HNK Hajduk, RB Nada, KK Split, RK Ribola Kaštela, OK Kaštela, OK Split i OK Brda te više od 500 učenika osnovnih i srednjih škola (OŠ Srinjine, OŠ Strožanac, OŠ Kraljice Jelene, OŠ Knez Mislav, OŠ prof. Filip Lukas, Zdravstveni obrazovni centar te Graditeljsko Geodetska škola).

Glavni ambasador Europskog školskog sportskog dana za Republiku Hrvatsku je proslavljeni košarkaš Dino Rađa, koji je između ostalog i alumni Kineziološkog fakulteta u Splitu kao i Vedrana Grgin, također vrhunska košarkašica te ujedno i studentica međunarodnog združenog studija sportskog menađmenta.

Ispred Grada Splita, kao suorganizatora, jučer su na središnjoj manifestaciji sudjelovali dogradonačelnica gđa. Jelena Hrgović Tomaš te Mate Omazić, pročelnik za društvene djelatnosti a ispred Kineziološkog fakulteta u Splitu: Damir Sekulić, dekan; Goran Gabrilo, prodekan; Mirjana Milić, koordinatorica, Mia Perić, moderatorica te Vedrana Grčić, plesna animatorica.

Naravno da je Damir Burić, trener HNK Hajduk imao najtraženiji „selfi“ među učenicima koji su ispunili cijelu Rivu, guštali u plesu, nogometu, košarci, odbojci….

Damir Sekulić, dekan Kineziološkog fakulteta u Splitu, izjavio je:“..naznake su da će ove godine u Europskom školskom sportskom danu biti registrirano više od 50 000 hrvatskih školaraca odnosno na razini Europe oko 3 000 000 učenika“.

Mirjana Milić, glavna koordinatorica ESSD_Croatia, uputila je zahvalu svim medijima i ostalim sportašima koji su pomogli u promociji ovog događanja, a posebno g. Šimi Kovačeviću s HRT-a te Robertu Radici iz Slobodne dalmacije koji su od samog početka, sve četri godine uključeni u promociju ovog hvalevrijednog projekta te naravno rekla je – „molim vas ne zaboravite spomenuti i zahvaliti svim učiteljima/cama, ravnateljima/cama koji su podržali ovu manifestaciju te studentima volonterima i ostalim djelatnicima Kineziološkog fakulteta u Splitu koji su iznimno ponosni na ovu svoju aktivnost“.

A mi ćemo nadodati: Splite, nema straha..,,budućnost najsportskijeg grada na svitu…nije upitna“

Foto by: Goran Luetić

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645

Skip to content