Razvoj i usklađivanje zanimanja i studija u kineziologiji i sportu

Kineziološki fakultet u Splitu korisnik je projekta vrijednog 593 000 kn pod nazivom RAZVOJ STANDARDA ZANIMANJA, STANDARDA KVALIFIKACIJA I DIPLOMSKIH STUDIJSKIH PROGRAMA U KINEZIOLOGIJI.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

projekt okrugli stolhttp://web.kifst.unist.hr//wp-admin/post.php?post=918&action=edit&lang=hr

Kineziološki fakultet u Splitu korisnik je projekta vrijednog 593 000 kn pod nazivom RAZVOJ STANDARDA ZANIMANJA, STANDARDA KVALIFIKACIJA I DIPLOMSKIH STUDIJSKIH PROGRAMA U KINEZIOLOGIJI.
Projekt je financiran iz Europskog strukturnog fonda (ESF), OP «Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.». Partneri Fakulteta su Hrvatski kineziološki savez, Hrvatski paraolimpijski odbor te Alumni udruga KIFST-a.
Dana 30.08.2015. održana je prva zajednička aktivnost Fakulteta i partnera – Okrugli stol na temu: „Analiza zanimanja iz NKZ u podsektoru Sport s osvrtom na buduću potražnju koju definiraju strateški dokumenti“. Na navedenom Okruglom stolu prisustvovali su predstavnici prijavitelja, partnera i ciljnih skupina (studenti, diplomirani kineziolozi, poslodavci). Rasprava je potvrdila potrebu za izradom standarda zanimanja (prema Pravilniku o HKO-u) u podsektoru sport, a osobito u djelatnostima kineziološke edukacije, turizma, menadžmenta u sportu i kineziologiji, kineziterapiji, te u području tjelesne aktivnosti i zdravlja. Velik broj diplomiranih kineziologa rade u navedenim djelatnostima, ali zbog neusklađenosti tržišta rada s Nacionalnom klasifikacijom zanimanja, ta radna mjesta nisu prepoznatljiva. Stoga su sudionici Okruglog stola zaključili da bi se upravo ovim projektom mogao riješiti navedeni problem usklađivanja.

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645

Skip to content