Prof. Paušić prisustvovala konferenciji zdravstvenog turizma

u organizaciji WHO regionalnog centra Europe i Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

U Dubrovniku održana je 09. srpnja, 2016.,  konferencija pod nazivom “1st CONFERENCE ON HEALTH AND TOURISM” u organizaciji WHO regionalnog centra Europe i Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske.

Izv. prof.dr.sc. Jelena Paušić prisustvovala je konferenciji na poziv profesorice Antoinette Kaić-Rak voditeljice WHO Croatia Country ureda. Na konferenciji je prisustvovalo 20 uzvanika iz područja zdravlja, javnog zdravstva, turizma i kineziologije; regionalni ravnatelj WHO Europe Joao Breda, Ministar zdravlja Dario Nakić, pomoćnica ministra Vera Katalinić-Janković, načelnica ureda za međunarodne odnose Ministarstva zdravlja Sibila Žabica, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, profesor Stjepan Heimer i ostali.

Na konferenciji se raspravljalo na temu zdravstvenog turizma. U okviru teme posebno su se istakle dvije teme, promicanje zdravlja kroz pravilnu prehranu, te utjecaj tjelesne aktivnosti na očuvanje zdravlja.

Sudionici su naglasili potrebu za međusektorskom suradnjom u području očuvanja zdravlja, gdje se s obzirom na temu, posebno naglasila suradnja između sektora javnog zdravstva, kineziologije i turizma.

Profesorica Paušić je prezentirala dobiven standard zanimanja Specijalist zdravstvene kineziologije, kao dobar primjer međusektorske suradnje. Zdravstvenog kineziologa koji će između ostalog u suradnji s liječnicima izrađivati i provoditi edukacijske programe tjelesnog vježbanja za javno zdravstvo, s ciljem prevencije glavnih faktora rizika kroničnih nezaraznih bolesti (pretilost, dijabetes, hipertenzija i sl.).

Svi sudionici ukazali su potrebu na uspostavu daljnje aktivne suradnje između organizacija i institucija koji su sudjelovali na konferenciji u Dubrovniku.

 

 

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645

Skip to content