Konferencija: “Strateško planiranje i upravljanje razvojem sporta”

Konferencija će se održati u Splitu 04. i 05. listopada 2019. u prostorijama Vile Dalmacije
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Poštovani,

Nastavno na uspješnu organizaciju 1. međunarodne konferencije, Hrvatski institut za kineziologiju i sport uz potporu Središnjeg državnog ureda za šport Vlade RH, a u suradnji s Gradom Splitom, Zajednicom udruga i sportova grada Kaštela i Splitskim savezom sportova kao nositeljem, uz pokroviteljstvo Predsjednice RH gđe Kolinde Grabar Kitarović organizira 2. međunarodnu konferenciju:  Strateško planiranje i upravljanje razvojem sporta.

Konferencija će se održati u Splitu 04. i 05. listopada 2019. u prostorijama Vile Dalmacije. Primarni cilj konferencije je: Edukacija predstavnika lokalnih sportskih zajednica i jedinica lokalne/regionalne samouprave o metodologiji izrade strateških dokumenata u kineziologiji i sportu, Sekundarni ciljevi su: a) Razmjena iskustava i primjera iz prakse u području strateškog planiranja i upravljanja razvojem sporta djece i mladih, b) Detekcija problema i iznalaženje mogućih rješenja u području izrade strateških  dokumenata  i upravljanja u sportu.

Tijekom konferencije predavanja će održati  brojni domaći i inozemni znanstvenici i stručnjaci  od kojih možemo istaknuti Johana Piona, PhD, Voditelja odsjeka za sportske talente na University of Applied Sciences HAN iz, Nizozemske, Irene Faber, PhD,  Sports Science Institute Carl von Ossietzky University Oldenburg,  itd.). Svoj dolazak najavila je i Adela Čujko predstavnica RH za Sport pri Europskoj komisiji, kao i članovi Nacionalnog vijeća za sport RH,  koje će po prvi puta jednu od svojih sjednica održati izvan glavnog grada RH u okviru konferencijskih događanja. Od strane predstavnika SDUŠ-a najavljeno je predstavljanje aktivnosti Nacionalnog programa sporta, a Ekspertna radna skupina za izradu strategije razvoja sporta Grada Splita održat će sastanak, prezentaciju dosadašnjih i plan predstojećih aktivnosti. Predstavnici lokalnih sportskih zajednica i jedinica lokalne/regionalne samouprave dobit će priliku da na okruglom stolu porazgovaraju problematici i  mogućim rješenjima  u procesu izrade strateških dokumenata u sportu.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem poveznice  – prijavnog obrasca

Više informacija

 

Organizacijski odbor:

izv. prof. dr. sc. Dražen Čular- HIKS

Mate Omazić, prof. – Grad Split

mr. sc. Nenad Periš- – SSŠ

Vlatko Škiljo, dipl.ioc – SSŠ

doc. dr. sc. Mirjana Milić- ZSUGK

 

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645

Skip to content