Festival znanosti u području kineziologije i sporta

Započele aktivnosti u okviru ovogodišnjeg Festivala znanosti Sveučilišta u Splitu.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Neposredno prije  odlaska na Međunarodnu dječju olimpijadu u Mostaru u okviru koje će se okupiti više od  500 djece iz Hrvatske, BiH i Crne Gore, a u najavi predstojećeg Festivala znanosti Sveučilišta u Splitu djelatnici Institutu za kineziologiju i sport, Kineziološkog fakulteta u Splitu, u subotu 16. travnja ugostili su 25  roditelja i polaznika Univerzalne sportske škole „Sport talent“. iz Bola na Otoku Braču.za web naslovnicu festival

Predstojnik Instituta doc. dr. sc. Dražen Čular i Predsjednica Alumni uduge KIFST doc. dr. sc. Mirjana Milić uz pomoć trenera u pratnji i djelatnika instituta djeci su predstavili napredne tehnologije i mogućnosti najopremljenijeg sportsko-dijagnostičkog centra u regiji. Sa velikim zanimanjem roditelji i djeca su iz prve ruke saznali kako se provode antropometrijska mjerenja, mjerenja sastava tijela, mjerenja statičke i dinamičke ravnoteže, mjerenje snage udarca ruku i nogu, mjerenja funkcionalne dijagnostike,  provjera statusa stopala, mjerenje  spirometrijskih parametara plućne funkcije  itd. 

U sklopu društveno korisnih  aktivnosti objedinjenih pod nazivom “treća misija”. Ovo je samo jedna od brojnih budućih akcija kojima Kineziološki fakultet namjerava biti na usluzi u funkciji zaštite i očuvanja zdravlja stanovnika grada Splita i regije. 

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645

Skip to content