Ekskluzivna projekcija dokumentarnog filma “SKRIVENA STRANA MEDALJA”

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom održat će se ekskluzivna projekcija dokumentarnog filma "Skirivena strana medalja" 02. prosinca 2016. (petak) s početkom u 19.00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 03. prosinca, održat će se ekskluzivna projekcija dokumentarnog filma SKRIVENA STRANA MEDALJA, dan ranije, 02. prosinca 2016. (petak) s početkom u 19.00 u Sveučilišnoj knjižnici (multimedijalna dvorana  Sjevernog tornja) uz nazočnost redateljice i producentice kao i protagonista filma – Antonia Dubravka Carnerud i Mihovil Španja.

“Skrivena strana medalja” prati život Mihovila Španje, plivača koji je u dobi od šest mjeseci obolio od dječje paralize, a koji sa 26 medalja osvojenih na svjetskim i europskim prvenstvima te na Paraolimpijskim igrama nosi titulu Najtrofejnijeg hrvatskog sportaša.

Ovo je prvenstveno njegova priča – od djetinjstva pa do današnjeg dana kada se kroz svoja unutarnja razmišljanja osvrće na vrijeme koje je prošlo, ali izražava i svoja mišljenja o situaciji u sportu, o politici oko sporta, o životu mladih danas, o obitelji, kao i o svojim strahovima te moralnim i drugim vrijednostima u koje vjeruje. Osim Mihovila i njegovih najbližih članova obitelji i trenera dr. sc. Deana Kontića, u filmu se pojavljuju i paraolimpijka Ana Sršen te prof. dr. sc. Mirjana Krizmanić, psihologinja.

Uz režiju, Antonia Dubravka Carnerud potpisuje scenarij i produkciju, a snimatelj i montažer je Mišo Sorić. Američki kompozitor Zack Hemsey, koji je među ostalim napisao muziku za niz trailera holivudskih filmova te za jedan od trailera TV-serije Igra prijestolja (Game of Thrones), pristao je da se u ovom filmu koristi njegova glazba, a hrvatski kompozitor Žarko Dragojević napisao je dodatnu originalnu glazbu.

Film je nastao u produkciji kuće Hrvatski film d.o.o. te uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Trajanje: 74 min.

Format: HD/16:9

Ova manifestacija uključena je u program 2. Dana kineziologije u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu, kao i u program Adventa Turističke zajednice grada Splita.

Organizatori ove manifestacije su:

Alumni Sveučilišta u Splitu, Sveučilište u Splitu, Centar za savjetovanja Sveučilišta u Splitu, Sportski savez invalida grada Splita, Studentski zbor, Sveučilišni sportski savez, Studentski centar te Alumni Kineziološkog fakulteta uz potporu Splitsko dalmatinske županije.

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645

Skip to content