Završeni 3. Dani kineziologije

Kineziološki Fakultet u Splitu, Alumni udruga KIF Split  i Hrvatski institut za kineziologiju i sport od 13. listopada  do 29. prosinca 2017. g. u Splitu po treći puta organizirali su niz aktivnosti pod nazivom 3. DANI KINEZIOLOGIJE, ZDRAVLJA I SPORTA 2017koji su i ove godine podrazumijevali posjet vrhunskih svjetskih znanstvenika, organizaciju događanja u obliku konferencija, radionica, prezentacija novih programa i tehnologija, okruglih stolova, promocija projekata i drugih aktivnosti u području kineziologije, zdravlja i sporta. Konferenciju Tjelesna Aktivnost i javno zdravstvo, kao  prvu u nizu događanja u sklopu ovogodišnjih Dana kineziologije, otvorio je prigodnim govorom 13. listopada 2017. god. u Hotelu Cornaro Rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović. Aktivno sudjelovanje na manifestaciji, pored domaćih pozvanih predavača i ove godine uveličali su brojni uglednici i međunarodni stručnjaci  (Prof. Johny Padulo PhD – italy , Prof. Alessandro M . Zagatto, PhD (Sao Paolo State University Brasil ), Prof. Y. Nakamura, PhD, (Londrina State University) koji su održali radionicu (Projekt HRZZ, br: 6524). pod nazivom The Paradigm of Anaerobic capacity and Anaerobic powerPotpisivanje  sporazuma sa jednim od najboljih profesionalnih sportskih timova na svijetu (Bahrainn MERIDA pro cycling team) I provedba sportske dijegnostike članova tima u Splitu, nanovo je potvrdilo međunarodnu prepoznatljivost znanstvenika i stručnjaka Instituta za kineziologiju pri KIFST. Na izbornoj skupštini ALUMNI KIFST udruge doc. dr. sc. Mirjana Milić dobila je povjerenje članstva da kao stara/nova predsjednica nastavi sa kvalitetnim radom. Prezentirani su rezultati uspješno realiziranog projekta organizacije školskih sportskih natjecanja u suradnji sa Županijskim savezom školskog sporta SDŽ. Dodatni iskorak predstavlja Publiciranje 1. Broja znanstveno-stručnog Priloga (P)okrenimo se prema zdravlju u nakladi od 27000 primjeraka koji će se distribuirati u partnerstvu sa dnevnim listom Slobodna dalmacija d.o.o., a  koji bi trebao biti glasilo kineziološke struke, Kineziološkog fakultet u Splitu, Hrvatskog instituta za kineziologiju i sport i njihovih partnera. Nažalost, zbog prostornih ograničenja nismo u mogućnosti u ovome tekstu nabrojiti sve aktivnosti i sudionike ovogodišnje manifestacije. Ovim putem želimo se zahvaliti svima koji su dali osobni doprinos realizaciji ove sad već tradicionalne manifestacije, a sve koji nisu sudjelovali, pozivamo da se sa svojim prijedlozima aktivno uključe u organizaciju 4. Dana kineziologije, zdravlja i sporta koji će se održati u 2018. godini. Sve ideje i prijedlozi u funkciji unaprijeđenja kineziologije, zdravlja  i sporta, kao za društvenu zajednicu  iznimno važnih područja su dobrodošli.

 

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se