Program 6. međunarodnog kongresa Contemporary Kinesiology

U petak, 25. kolovoza 2017. godine u 20.00 sati održati će se svečano otvaranje 6. međunarodnog znanstvenog kongresa Contemporary Kinesiology u park- dvorištu ispred Kineziološkog fakulteta (Teslina 6 i 10).

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Splitu ovaj kongres organizira pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH-a gđe. Kolinde Grabar-Kitarović u suradnji s Lithuanian Sports University (Litva), The Academic College at Wingate (Izrael), University of Palermo (Italija), Ekonomskim fakultetom u Splitu, Hrvatskim institutom za kineziologiju i sport i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo.

Program će započeti kratkim prigodnim obraćanjima i prezentacijom tri nova EU projekta (Sport against Violence and Exclusion, Investment in Sport i Novi dijagnostički sustav za procjenu rizika nastanka i rehabilitaciju mišićnih ozljeda u sportu)ukupne vrijednosti veće od 7.600.000,00 kn, u kojima sudjeluje KIFST, a za koji su pristigle obavijesti o prihvaćanju za financiranje. Program se nastavlja prezentacijom projektne ideje: Sportsko srce Urbane aglomeracije Split koja ima za cilj stvaranje infrastruktrurnih pretpostvki za unaprjeđenje rada Kineziološkog fakulteta i uspostavu: Nacionalnog centra veteranskog sporta, Nacionalnog centra za edukaciju i trening interventnih snaga HGSS-a, Regionalnog centra za sport osoba s invaliditetom, Regionalnog centra školskog i studentskog sportaRegionalnog centra za vrhunski sport, sportsku dijagnostiku i zdravstvenu skrb sportaša UAS, Centra kompetencija za transfer znanja i tehnologije, online edukaciju i cjeloživotno učenje u području kineziologije, sporta i tjelesnih aktivnosti korisnih za zdravlje pri Kineziološkom fakultetu u Splitu i Hrvatskom institutu za kineziologiju i sport. Slijedi kulturno-umjetnički program i prigodni domjenak za uzvanike.

Drugog dana Kongresa (26. 08.) održat će se pozvana predavanja i zasebne sekcije u prostorima Kineziološkog fakulteta u Teslinoj 10 (IV kat). Uz 4 sekcije (teme) bit će organizirana i posebna studentska sekcija na kojoj će studenti preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija izlagati svoje radove.

Trećeg dana Kongresa (27. 08.) u planu je cjelodnevni izlet brodom Polaris na kojem će se održati poster prezentacije, kao i svečanost zatvaranja Kongresa.

Novina i iskorak u odnosu na prethodne kongrese je objava 20 najkvalitetnijih radova u redovnom izdanju WoS časopisa Acta Kinesiologica (Vol. 11. Issue 2. Advances in Sport Science and Medicine), kojem je  KIFST ko-nakladnik.

Detaljniji program OVDJE.

Raspored subotnjih sekcija OVDJE

Više na conference.kifst.hr

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se