Predavanja u sklopu projekta “Prepoznaj i spasi me”

U sklopu projekta “Prepoznaj i spasi me”, koji ima za cilj upoznati i educirati mlađu populaciju s problematikom trgovine ljudima, Sveučilišni odjel za forenzične znanosti organizira niz predavanja  stručnjaka i znanstvenika 17. i 18. listopada s početkom u 9 sati u prostorijama Odjela, I. kat, učionica B1-43, Ruđera Boškovića 33, Split.

Predavači su  mr. iur. Dubravko Jackiv, OKCP Ravnateljstva policije, Silvana Nikolić, dipl. soc. Služba rada s mladima GDCK Split, doc. dr. sc. Toni Perković, Sveučilišni odjel za forenzične znanosti, dr. sc. Ana Jeličić, Sveučilišni odjel za forenzične znanosti, Nevena Aljinović, dipl. iur. Sveučilišni odjel za forenzične znanosti te predavači gosti s Odjela organiziranog kriminaliteta PU Splitsko-dalmatinske i s Odjela prevencije PU Splitsko-dalmatinske.

Sudionici u projektu su Gradsko društvo Crvenog križa Split, Strukovna udruga kriminalista, Regionalni klub IPA Splitsko-dalmatinska, Sindikat policijskih službenika, Odjel organiziranog kriminaliteta PU Splitsko-dalmatinska i Odjel prevencija PU Splitsko-dalmatinska, uz podršku PU Splitsko-dalmatinske, dok je projekt financirao Studentski zbor Sveučilišta u Splitu.

Prema statističkim podacima Nacionalnog programa za suzbijanje trgovanja ljudima, trgovanje ljudima u kontinuiranom je porastu. U 2010. godini broj žrtava trgovanja ljudima u RH bio je 7, dok je u 2015. godini taj broj porastao na 38.  Cilj projekta „Prepoznaj i spasi me“ je smanjenje žrtava trgovanja ljudima. Stoga Vas pozivamo da dođete na Sveučilišni odjel za forenzične znanosti gdje će stručne osobe održati predavanja o navedenoj problematici.

Druga faza projekta su radionice koje će se održati na istoj adresi kao i predavanja 19. listopada s početkom u 13 sati. Nakon odslušanih predavanja i radionica studenti i stručne osobe kroz mjesec studeni obići će osme razrede osnovnih škola na području grada Splita, Solina i općine Klis gdje će učenicima navedenih škola održati predavanja i radionice. Nakon uspješno završenog predavanja i radionica dobit će se potvrda od Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti za sudjelovanje u projektu.

link na obavijest Sveučilišta.

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se