Poziv – medunarodna radionica – Iskorištavanje nafte i plina iz podmorja: koristi, prijetnje i izazovi

Međunarodno udruženje za krizni menadžment – TIEMS (the International Emergency Management Society – http://tiems.info), međunarodna, nezavisna i neprofitna nevladina udruga sa sjedištem u Belgiji, koja u ulozi stručnog i znanstvenog globalnog foruma potiče razmjenu informacija o aktualnim pitanjima iz područja kriznog upravljanja, pokrenula je inicijativu za organiziranjem radionice na temu iskorištavanja nafte i plina iz Jadrana. Radionica će se održati 27. i 28. svibnja u Splitu, Svečani amfiteatar Ekonomskog fakulteta s početkom u 10h, na temu „Iskorištavanje nafte i plina iz podmorja: koristi, prijetnje i izazovi“, u suorganizaciji TIEMS-a s Agencijom za ugljikovodike (AZU), Sveučilištem u Splitu i Državnom upravom za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Želja nam je na radionici okupiti stručnjake različitih profila, kako domaće tako i strane, bliskih gore navedenoj problematici iz javnog, privatnog i društvenog sektora koji će svojim stručno ili znanstveno argumentiranim stajalištima pridonijeti razjašnjavanju aktualnih dilema glede iskorištavanja nafte i plina u Jadranu.

[Pročitaj više]

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se