Održano predavanje prof. dr. sc. Hopkinsa

Na Sveučilištu u Splitu, 16. ožujka, gostovao je prof. dr. sc. Will G. Hopkins, eminentni svjetski znanstvenik iz područja statistike i metodologije znanstveno-istraživačkog rada.

Prof. Hopkins je došao na poziv udruge Alumni Kineziološkog fakulteta, Kineziološkog fakulteta i krovne udruge Alumni Sveučilišta u Splitu, uz potporu Studentskog zbora i Sveučilišta u Splitu.

Za vrijeme svoja gostovanja, prof. Hopkins je posjetio Kineziološki fakultet i Institut za kineziologiju, Medicinski, Ekonomski i Pomorski fakultet te Sveučilišni studij za forenzičke znanosti. Uglednog profesora tom je prigodom primio i rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović u pratnji predstavnika Kineziološkog fakulteta.

Prof. Hopkins je na Ekonomskom fakultetu održao dva predavanja na teme: ”Making Inferences about Effects/ Donošenje zaključaka na osnovu utvrđenih efekata“  i ”How to Assess a Meta-analysis / Kako procijeniti meta-analizu” te je direktno komunicirao i pomagao studentima Doktorskog studija Kineziologije, postdoktorandima i djelatnicima Kineziološkog fakulteta.

Prezentacije predavanja se nalaze u prilozima:

Introduction to meta-analysis for Split

Statistical significance vs MBI for Split

Examples of MBI in a manuscript for Split

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se