Održan 15. Festival znanosti 2017

15. Festival znanosti 2017 održao se od 25. travnja do 29. travnja na različitim lokacijama u gradu sa više od stotinu različitih predavanja, radionica, prezentacija, izložbi i drugih aktivnosti, a angažirano je gotovo 350 sudionika. Ovogodišnja tema Festivala bila je „Vrijeme“.

Kroz Festival znanosti promovirani su znanstveni principi i znanstveni način mišljenja. Posebna ciljana skupina Festivala znanosti uvijek su djeca, jer kroz promociju znanosti cilj je zaintrigirati ih, potaknuti  na proučavanje okoline i svijeta, kao i nadahnuti neke od njih da se požele baviti znanošću..

Kineziološki fakultet bio je aktivno uključen u samo otvaranje Festivala znanosti, a radionice za vrtićku djecu i učenike osnovnih i srednjih škola organizirane su u sportskoj dvorani u Teslinoj 6 te  pri Institutu za kineziologiju i sport (Gripe).

Radionica „Sekunde su važne“ voditeljice Ane Kezić, Sunčice Delaš Kalinski i Nine Ivančić okupio je vrtićku djecu iz DV Mandalina iz Splita. Sve je bilo prepuno dječjeg smijeha i radosti. U samom radionici sudjelovalo je i 26 studenata volontera koji su se natjecali s našim malim sportašima. Naravno da su na kraju slavili mališi te su za učešće u svom sportskom poligonu dobili i prigodne diplome.

Institut za kineziologiju na Gripama, bio je domaćin učenicima osnovnih i srednjih škola koji su imali  prigodu sudjelovati u slijedećim aktivnostima: Veslanje na ergometru, Mjerenje vremena fotoćelijom i štopericom, Mjerenje postotka mišićne mase, masne mase, nemasne mase i vode u tijelu (Tanita vaga), Antropometrijska mjerenja i izračun somatotipa, Mjerenja volumena i kapaciteta pluća (spirometrija), Mjerenje skočnosti (Opto jump), Mjerenje jakosti (dinamometar), Mjerenje statičke i dinamičke ravnoteže (Biodex), Pregled stopala (Footscan),

Nositelji aktivnosti bili su: Zoran Grgantov, Jelena Paušić, Dražen Čular, Goran Kuvačić Mirjana Milić, Marko Erceg, Saša Krstulović, Alen Miletić, Frane Žuvela, Danijela Kuna, Ante Rađa, Biljana Kuzmanić, Tea Bešlija, Nina Ivančić, Tomislava Jukić te Daria Bilić.

U aktivnosti i radionice bili su uključeni i studenti volonteri.

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se