Festival znanosti u području kineziologije i sporta

Neposredno prije  odlaska na Međunarodnu dječju olimpijadu u Mostaru u okviru koje će se okupiti više od  500 djece iz Hrvatske, BiH i Crne Gore, a u najavi predstojećeg Festivala znanosti Sveučilišta u Splitu djelatnici Institutu za kineziologiju i sport, Kineziološkog fakulteta u Splitu, u subotu 16. travnja ugostili su 25  roditelja i polaznika Univerzalne sportske škole „Sport talent“. iz Bola na Otoku Braču.za web naslovnicu festival

Predstojnik Instituta doc. dr. sc. Dražen Čular i Predsjednica Alumni uduge KIFST doc. dr. sc. Mirjana Milić uz pomoć trenera u pratnji i djelatnika instituta djeci su predstavili napredne tehnologije i mogućnosti najopremljenijeg sportsko-dijagnostičkog centra u regiji. Sa velikim zanimanjem roditelji i djeca su iz prve ruke saznali kako se provode antropometrijska mjerenja, mjerenja sastava tijela, mjerenja statičke i dinamičke ravnoteže, mjerenje snage udarca ruku i nogu, mjerenja funkcionalne dijagnostike,  provjera statusa stopala, mjerenje  spirometrijskih parametara plućne funkcije  itd. 

U sklopu društveno korisnih  aktivnosti objedinjenih pod nazivom “treća misija”. Ovo je samo jedna od brojnih budućih akcija kojima Kineziološki fakultet namjerava biti na usluzi u funkciji zaštite i očuvanja zdravlja stanovnika grada Splita i regije. 

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se