doc. dr. sc. Dražen Čular na prijemu kod Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović

doc. dr. sc. Dražen Čular na prijemu kod Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović

 

Pored doc. dr. sc. Dražen Čulara prodekan Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu sastanku su prisustvovali: Siniša Krajač ispred Hrvatskog olimpijskog odbora, Danira Nakić-Bilić, sportska direktorica Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016, doc. dr. sc. Zrinko Čustonja, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza i predsjednik Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016, Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Nikica Perković, predsjednik Hrvatskog školskog športskog saveza, Predrag Sloboda, predsjednik Nacionalnog vijeća za sport i predsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza, Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Damir Poljak, glavni tajnik Hrvatskog rukometnog saveza, Marijo Lušić, predsjednik Hrvatskog športskog saveza gluhih, prof. dr. sc. Damir Knjaz, dekan Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Prisutni su Predsjednici predstavili svoje viđenje trenutnog stanja u hrvatskome sportu, svoje planove i ideje za poboljšanje i buduće projekte. Istaknuli su važnost promoviranja sporta kod mladih ljudi i jače integracije sportskih aktivnosti u obrazovne procese. Složili su se kako je zdravlje društva izrazito povezano s tjelesnom aktivnošću, a Hrvatska se trenutno nalazi na začelju europskih zemalja po amaterskom bavljenju sportom te istovremeno predvodi negativnu listu po broju oboljelih od kardiovaskularnih bolesti. Naglasili su kako je potrebno donijeti nacionalnu strategiju sporta. Predsjednica je najavila osnivanje Vijeća za zdravlje i sport koje bi se bavilo navedenim izazovima te pokušalo dati odgovore i smjernice za razvoj sporta i sportskih navika posebice kod djece i mladih. U tom smislu je dogovoren nastavak razgovora te zajednička inicijativa u popularizaciji sporta među svim građanima.

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se