ArcGIS dan Sveučilita u Splitu

“ArcGIS dan Sveučilita u Splitu” održat će se 27. listopada s početkom u 10 sati u multimedijalnoj dvorani Sjevernog tornja Sveučilišne knjižnice, Ruđera Boškovića 31.
Naime, Sveučilište u Splitu je prošle godine dobilo značajnu donaciju u vidu programske podrške ArcGIS alata od renomirane američke tvrtke Esri, stoga će se održati prezentacija na koji način se Esri ArcGIS programskom podrškom koriste profesori i studenti na sastavnicama, s ciljem da se uključe i one sastavnice koje dosada nisu koristile Esri ArcGIS programske alate.
Tom prigodom ujedno će i iz tvrtke GDI GISDATA prezentirati novosti u svijetu Esri ArcGIS tehnologije.Ulaz je slobodan za sve studente i zaposlenike na Sveučilišta

Raspored događanja:
10:00 Otvaranje, pozdrav Rektora
10:15 – 12:00   Prezentacija rada s ESRI GIS alatima po fakultetima
(nositelji GIS-a po fakultetima prezentiraju što se radi, studenti prezentiraju svoje radove)
12:00 – 13:30 Što je novo u ArcGIS tehnologiji?

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se