Otvoren Institut za kineziologiju

U splitskom sportskom centru Gripe u utorak je otvoren Institut za kineziologiju, koji će se baviti znanstveno-istraživačkim radom na unaprijeđenju razvoja sporta i tjelesne aktivnosti u Hrvatskoj.

Institut, koji će djelovati u sklopu splitskog Kineziološkog fakulteta, zajedničkim presijecanjem vrpce otvorili su predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i proslavljene hrvatske taekwondoašice sestre Ana i Lucija Zaninović. Na svečanosti je potpisan i sporazum o suradnji Kineziološkoga fakulteta sa Hrvatskim olimpijskim odborom, a sporazum su poptisali Mateša i dekanica Kineziološkog fakulteta u Splitu prof. dr. sc. Đurđica Miletić.

Mateša je, obraćajući se nazočnima, istaknuo kako je otvaranje ovog Instituta povijesni trenutak ne samo za splitski nego i za hrvatski sport.

 

[više Slobodna Dalmacija]
[više Dalmacija News]

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se