Current projects

Znanstveni projekti u tijeku:

Anaerobni kapaciteti u udaračkim borilačkim sportovima

Voditelj: Doc. dr. sc. Dražen Čular

Suradnici istraživači (znanstveni suradnici-docenti na KF u Splitu): Vladimir Ivančev, Alen Miletić,
Suradnici-doktoranti: Danijel Vučić, Tea Bešlija, Mirjana Milić, Goran Kuvačić, Damir Zubac, Luka Pezelj

Trajanje: 15.06.2014. – 14.06.2017.

Financijer: HRZZ

Dodijeljena sredstva: 397.561,00 Kn

Sažetak

Osnovni cilj projekta je konstrukcija i validacija mjernog instrumenta, zadovoljavajućih metrijskih karakteristika, koji će s visokim stupnjem primjenjivosti, kvalitetno opisivati razinu specifičnih anaerobnih kapaciteta u udaračkim borilačkim sportovima (taekwondo, karate, kickboxing). Slijedom kompleksnosti problematike predmeta istraživanja, a ukoliko novokonstruirani test ne pokaže zadovoljavajuće metrijske karakteristike za sekundarni cilj određujemo revalidaciju i odabir jednog ili više postojećih “nespecifičnih” testova koji se temeljem provjere metrijskih karakteristika pokažu primjerenim za pojedini sport. Projekt je osmišljen kao istraživanje u ukupnom trajanju od 36 mjeseci. U svrhu realizacije postavljenih ciljeva istraživanje će biti provedeno na uzorku od minimalno 300 ispitanika podijeljenih na subuzorke po sportu, spolu i uzrasnoj kategoriji (kadeti, juniori, seniori). Projekt se sastoji od tri faze. U prvoj fazi će se izraditi web stranica i računalna aplikacija za: unos, pohranu, pregled i praćenje ispitanika i rezultata, te će se temeljem pilot istraživanja I dosadašnjih spoznaja izvršiti odabir određenog broja postojećih “nespecifičnih” mjernih instrumenata. U drugoj fazi projekta prikupit će se podaci o antropometrijskim karakteristikama i izmjerit će se anaerobni kapaciteti ispitanika odabranim terenskim testovima sa potvrđenim metrijskim karakteristikama. Istovremeno će se tijekom druge faze započeti s konstrukcijom novog specifičnog mjernog instrumeta. Treća faza projekta obuhvaća provjeru metrijskih karakteristika novokonstruiranog specifičnog terenskog testa za procjenu anaerobnih kapaciteta u udaračkim borilačkim sportovima, kao i odabir postojećih testova primjerenih za praktičnu upotrebu na specifičnom uzorku. Po završetku projekta će se temeljem dobivenih rezultata izradit selekcijski normativi po sportu, spolu i uzrasnoj kategoriji.

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

I agree