Svečano otkrivena natpisna ploča «poduzetni fakultet» i otvoreni novouređeni nastavni prostori Kineziološkog fakulteta

Svečanost otkrivanja natpisne ploče «poduzetni fakultet» dodijeljene od strane SEECEL centra za poduzetništvo održana  je u okviru manifestacije Dani Kineziologije 2016, u ponedjeljak 21. Studenog 2016. god. s početkom u 11.00 sati ispred ulaza u Zgradu Fakulteta, Teslina 10. Po otkrivanju natpisne ploče simboličnim presjecanjem vrpce na 4. katu otvoreni su i novouređeni nastavni prostori Kineziološkog fakulteta. Ploču su zajednički otkrili Rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović i izaslanik predsjednice RH prof. dr. sc. Dragan Primorac. Svečanosti su nazočili predstavnici Grada i Županije, HOO-a i ostalih krovnih sportskih udruga, te saborski zastupnici, gradski vjećnici, predstavnici nastavnih baza i partnera KIFST, kao i druge ugledne osobe iz javnog i sportskog života, Nakon prigodnih govora i Promo filma KIFST,  održana je i  prezentacija postignuća Kineziološkog fakulteta u Splitu s naglaskom na: prvi međunarodni združeni studij na engleskom jeziku na Sveučilištu u Splitu, nositeljstvo i partnerstvo u brojnim EU projektima, prvi znanstveno-istraživački projekt Hrvatske zaklade za znanost u području Kineziologije u RH, Institut za kineziologiju izgrađen i opremljen vlastitim sredstvima, visoku reakreditacijsku ocjenu,  članstvo u brojnim međunarodnim asocijacijama i klasteru personalne medicine ulaganja u materijalno-tehničke i ljudske resurse ..itd.

Izjava izaslanika predskdnice RH, prof. dr. sc. Dragana Primorca

Ovim putem u ime Predsjednice i u svoje osobno ime želim djelatnicima i upravi Kinezioloskog fakulteta Sveučilišta u Splitu uputiti iskrene čestitke na postignućima koja su rezultirala dodjelom priznanja od strane SEECEL Regionalng centra za razvoj poduzetništva i otvaranjem preuređenih nastavnih prostora koji će im zasigurno omogućiti da svoj rad podignu na još višu razinu. Često ističemo da su sport i kretanje kao područja interesa kineziološke znanosti najbolja investicija u zdravlje i budućnost mladih naraštaja pa je stoga i ovo prigoda da naglasimo da je kineziologija u cijelom svijetu prepoznata kao «zanimanje budućnosti». Drago mi je čuti da je Kineziološki fakultet u Splitu uspio vlastitim sredstvima oplemeniti ovaj prostor koji će mu omogućiti da pored domaćih, ugosti i studente iz cijelog svijeta koji će u Split dolaziti po «znanje» kao prepoznatljiv proizvod kojeg uprava i djelatnici Fakulteta i Sveučilišta polako, ali sigurno grade.  Istaknuo bih jedinstven slučaj da se na istoj lokaciji nalaze osnovna i srednja škola te fakultet koji izvrsno surađuju. Na tim temeljima i činjenici da se u  istoj zgradi može ostvariti obrazovanje od osnovne škole do doktorata osmišljen je i Projekt «Obrazovna vertikala u kineziologiji i sportu», koji za cilj ima izradu nacionalnog modela školovanja sportskih talenata.

Izjava Rektora Sveučilišta u Splitu,  prof. dr. sc. Šimuna Anđelinovića:

Današnja svečanost je samo jedna u nizu aktivnosti koju Uprava Sveučilišta poduzima kako bi unaprijedila razinu znanstveno-nastavnog rada na sastavnicama Sveučilišta u Splitu. Svakodnevno radimo na razvoju  poduzetničkih znanja i vještina, te ih  nastojimo ugraditi u nastavne kurikulume s ciljem povezivanja znanosti, nastave i prakse. Kineziološki fakultet je dodjelom priznanja u obliku statusa «Poduzetnog fakulteta» od strane SEECEL Regionalnog središta za razvoj poduzetnistava  još jednom dokazao svoju izvrsnost i neupitni  potencijal. Osiguravanjem uvjeta za prelazak na Sveučilišni kampus Kemijsko-tehnološkog fakulteta stvorili smo pretpostavke za daljnji razvoj i djelovanje kineziološkog fakulteta i formiranje centra izvrsnosti u području sportskih znanosti

elezovic1img_3353img_3361img_3367img_3373img_3381img_3389img_3401img_3365img_3362

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se