Stipendije za jednogodišnji posao u Europskom patentnom uredu i Uredu za intelektualno vlasništvo Europske unije

Pred krajem ste svog studiranja ili ste upravo diplomirali i u potrazi ste za dobrim poslovnim prilikama? Pan-European Seal je plaćeni program osposobljavanja u trajanju od godinu dana za radna mjesta u Europskom patentnom uredu (European patent Office – EPO) i Uredu za intelektualno vlasništvo Europske unije (European Union Intellectual Property Office – EUIPO).

Program nudi mladim ljudima, različitih struka, koji su netom završili diplomske studije mogućnost stjecanja vrijednog profesionalnog radnog iskustva u multikulturalnom okruženju u jednom od gradova EU u kojem djeluju EPO i EUIPO (Alicante, Hague, Berlin, Munchen, Vienna, Bruxelles). Sveučilište u Splitu je od 2019. godine dio mreže sveučilišta uključenih u Pan-Europan Seal program čija je svrha premostiti razlike između akademske zajednice i tržišta rada u području intelektualnog vlasništva.

Iskazi interesa za sudjelovanje u programu se zaprimaju od 17. veljače do 8. ožujka 2020., nakon čega Sveučilište nominira do 10 najboljih studenata koji će imati mogućnost prijaviti se za otvorene pozicije u EPO-u i EUIPO-u.

Uvjeti za prijavu su dostavljen životopis u Europass formatu na engleskom jeziku, minimalno jedna preporuka te dokaz o pristupanju on-line tečaju.

Rang lista kandidata formirat će se sukladno dostavljenim dokumentima na sljedeći način:

  • Preporuka: 5 bodova po preporuci za 2 i više preporuka
  • Sudjelovanje u studentskim projektima: 5 bodova po projektu
  • Objavljeni znanstveni radovi ili kongresna priopćenja: 5 bodova po radu
  • Iskustvo volontiranja i studentskih poslova:  za svaka 3 mjeseca 5 bodova

Ovisno o instituciji za koju se prijavljuju, studenti trebaju položiti i on-line tečajeve koji uključuju osnove intelektualnog vlasništva, a koji će im olakšati proces prijave i biti dobar uvod u opis mogućih poslova.

Iskaz interesa zajedno s popratnom dokumentacijom dostavlja se ispunjavanjem obrasca na linku: http://bit.do/pan-european-seal

Popis on-line tečajave kojima je potrebno pristupiti za potrebe iskaza interesa, te ih položiti u slučaju da student bude odabran za prijavu za otvorene pozicije:

Za EPO kandidate

Za EUIPO kandidate

Više informacija o Europskom patentnom uredu i Europskom uredu za intelektualno vlasništvo, kao i mogućnostima koje stipendija nudi možete pronaći u prezentacijama u privitku objave.

Za više informacija možete se javiti Uredu za transfer tehnologije na mail: info@utt.unist.hr illi na telefon: 566-882.

Vezani dokumenti

 

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se