Neiskorišteni potencijal turizma Hrvatske – sportski turizam

U Makarskoj se od 11. do 12. Studenog 2016. U  organizaciji agencije Lux promocija I : Kineziološkog fakulteta u Splitu, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu I Visoke škole za sportski menadžment ASPIRA, Split,  održava 2. međunarodni kongres sportskog turizma. Kongres se organizira pod Visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, gđe Kolinde Grabar-Kitarović uz preostale mnogobrojne pokrovitelje: Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski klub olimpijaca, Županiju Splitsko dalmatinsku, Grad Makarsku organiziara Tema kongresa je: NEISKORIŠTENI POTENCIJAL TURIZMA HRVATSKE – SPORTSKI TURIZAM.

Program 2. kongresa Sportskog turizma

za-web-naslovnicu-kong

 

Znanstveni odbor kongresa pod ravnateljstvom prof. dr. sc. Nevena Šerića okupio je tim uglednih međunarodnih recenzenata I stručnjaka. U uvodnom dijelu programa doc. dr. sc. Dražen Čular prezentirat će temu “Online edukacijski programi” (učenje na daljinu) i znanstveni resursi kao potencijal za promociju i razvoj sportskog turizma. Prof. dr. sc. Jelena Paušić predstavit će važnost izrade Standarda zanimanja i kvalifikacija za razvoj sportskog turizma. Doc. dr. sc. Mladen Miškulin održat će uvodno predavanje u panel diskusiju o razvoju vodenih sportova pod naslovom: Ozljeda ramena tijekom kite surfinga i povratak na valove – mit ili realnost. Proslavljeni alpinist Stipe Božić održat će uvodno predavanje u panel o razvoju sportskog turizma u brdsko planinskom području Hrvatske.  Hrvatski klub olimpijaca dati će doprinos realizaciji panela: Vrhunski sportaši nakon sportske karijere. Teme panela su obrazovanje sportaša, stipendije, znanstvena ili trenerska karijera, zakon o sportu.  Razvoj cikloturizma Hrvatske predavanjem predstavit će Denis Špadina, Joško Stella i suradnici, s posebnim osvrtom na ekspanziju u Dalmaciji. Prof.dr.sc. Siniša Kovač i prof.dr.sc. Nermin Nurković prezentirat će  Ulogu skijaških učitelja u kreiranju i razvoju potencijala turističke ponude. Brojni sudionici predstavit će Potencijale sportskog turizma za produljenje sezone i jačanje konkurentnosti destinacije.

 

Organizator kongresa, agencija LUX promocija najavljuje kvalitetan i opsežan program temeljen i razvijan na zaključcima prvog kongresa održanog u Zagrebu 2015. Godine. Na predstojećem kongresu naglasak je na stavljen je na zakonske regulative i standard, a  pri formiranju programa i izboru tema vodili smo se svjetskim  trendovima  želeći privući etablirane međunarodne sportske stručnjake i znanstvenike. Uz četiri atraktivna panela, poseban obol kongresu pružaju mladi znanstvenici i stručnjaci mnoštvom prijavljenih izlaganja na teme marketinga u sportskom turizmu, razvoja otoka i zaleđa Dalmacije putem sportskog turizma i dr…. Prema izjavigđe.  Sunčane Matić iz agencije LUX realizaciju kongresa pored domaćih medija pratit će  i Međunarodna udruga za razvoj sportskog turizma – International Research Network In Sport Tourism (IRNIST),

Primarni cilj kongresa je obuhvaća aktiviracija državnog sektora u prepoznavanju sporta i sportskih stručnjaka kao značajnog resursa, razvoja turizma i gospodarstva Hrvatske putem do danas neiskorištenog potencijala – sportskog turizma.

 

Opširnije informacije o sadržaju kongresa, prijavama radova i smještaju moguće je pronaći na web stranici kongresa: http://sportskiturizamkongres.com/

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se