Ekskluzivna projekcija dokumentarnog filma “SKRIVENA STRANA MEDALJA”

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 03. prosinca, održat će se ekskluzivna projekcija dokumentarnog filma SKRIVENA STRANA MEDALJA, dan ranije, 02. prosinca 2016. (petak) s početkom u 19.00 u Sveučilišnoj knjižnici (multimedijalna dvorana  Sjevernog tornja) uz nazočnost redateljice i producentice kao i protagonista filma – Antonia Dubravka Carnerud i Mihovil Španja.

“Skrivena strana medalja” prati život Mihovila Španje, plivača koji je u dobi od šest mjeseci obolio od dječje paralize, a koji sa 26 medalja osvojenih na svjetskim i europskim prvenstvima te na Paraolimpijskim igrama nosi titulu Najtrofejnijeg hrvatskog sportaša.

Ovo je prvenstveno njegova priča – od djetinjstva pa do današnjeg dana kada se kroz svoja unutarnja razmišljanja osvrće na vrijeme koje je prošlo, ali izražava i svoja mišljenja o situaciji u sportu, o politici oko sporta, o životu mladih danas, o obitelji, kao i o svojim strahovima te moralnim i drugim vrijednostima u koje vjeruje. Osim Mihovila i njegovih najbližih članova obitelji i trenera dr. sc. Deana Kontića, u filmu se pojavljuju i paraolimpijka Ana Sršen te prof. dr. sc. Mirjana Krizmanić, psihologinja.

Uz režiju, Antonia Dubravka Carnerud potpisuje scenarij i produkciju, a snimatelj i montažer je Mišo Sorić. Američki kompozitor Zack Hemsey, koji je među ostalim napisao muziku za niz trailera holivudskih filmova te za jedan od trailera TV-serije Igra prijestolja (Game of Thrones), pristao je da se u ovom filmu koristi njegova glazba, a hrvatski kompozitor Žarko Dragojević napisao je dodatnu originalnu glazbu.

Film je nastao u produkciji kuće Hrvatski film d.o.o. te uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Trajanje: 74 min.

Format: HD/16:9

Ova manifestacija uključena je u program 2. Dana kineziologije u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu, kao i u program Adventa Turističke zajednice grada Splita.

Organizatori ove manifestacije su:

Alumni Sveučilišta u Splitu, Sveučilište u Splitu, Centar za savjetovanja Sveučilišta u Splitu, Sportski savez invalida grada Splita, Studentski zbor, Sveučilišni sportski savez, Studentski centar te Alumni Kineziološkog fakulteta uz potporu Splitsko dalmatinske županije.

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se