1. konferencija Zdravstvene kineziologije

TJELESNA AKTIVNOST I JAVNO ZDRAVSTVO

Split, 13.-14.10.2017.

PRIJAVITE SE ZA SUDJELOVANJE!  

Mjesto održavanja Hotel Cornaro

Kotizacija za dvodnevnu konferenciju 350 kn (kava i hrana u pauzama uključeni) + zajednička večera 190 kn (opcija)

 


Pokroviteljstvo:

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović

Svjetska zdravstvena organizacija (ured Hrvatska)

Suorganizatori:

Hrvatski institut za kineziologiju i sport

Hrvatsko društvo sportske medicine Hrvatskog liječničkog zbora

Fitnes učilište Zagreb

Sponzori:

Sjedilački način života donosi ozbiljne posljedice po zdravlje populacije. Tjelesna neaktivnost uvelike doprinosi globalnom opterećenju bolestima, invalidnošću i smrtima, što ima i svoju ekonomsku cijenu izraženu u osobnim, zdravstvenim i poslodavčevim i širim društvenim troškovima.

Povezivanje fizičke aktivnosti u praksi epidemiologije i javnog zdravstva mogu se pratiti unatrag do još 1950-ih godina kada su se discipline sportskih znanosti i javnog zdravlja počele povezivati. Od tada do danas obavljena su brojna istraživanja i dobiveni nepobitni dokazi o značaju tjelesne aktivnosti za očuvanje i unapređenje zdravlja te za prevenciju pojave faktora rizika i s njima povezanih kroničnih nezaraznih bolesti. Dokazi su naglasili i ubrzali prihvaćanje tjelesne aktivnosti u različitim područjima prakse javnog zdravstva. Vodeće javno-zdravstvene institucije mnogih zemalja, kao i Svjetska zdravstvena organizacija objavili su brojne dokumente s dokazima o utjecaju tjelesne aktivnosti na zdravlje različitih stratuma ukupne populacije i smjernicama i preporukama uklapanja tjelesne aktivnosti u javno-zdravstvenu i preventivnu praksu primarnog i kliničkog zdravstva.


 

 PROGRAM KONFERENCIJE             SMJEŠTAJ               LETAK             REGISTRACIJA

 


 

ORGANIZACIJSKI ODBOR

Prof. dr. sc. Jelena Paušić, predsjednica

Matija Dunaj, prof.

Hrvoje Radošević, prof.

Lucijana Krželj, dr. med.

Prof. dr. sc. Dražen Čular

Magda Pletikosa Pavić, dr. med.

PROGRAMSKI ODBOR

Prof. dr. sc. Stjepan Heimer, dr. med., predsjednik

Prof. dr. sc. Antoanette Kaić-Rak, dr. med.

Doc. dr. sc. Sanja Musić Milanović, dr. med.

Mr. sc. Branislava Resanović, dr. med.

Doc. dr. sc. Mia Perić

DIREKTOR KONFERENCIJE: Doc. Dr. Sc. Krunoslav Capak, dr. med.

MODERATOR I VODITELJ KONFERENCIJE: Jelena Matešić

facebook

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se