Kineziološki fakultet Split

Obavijesti

Znanstveni espresso: razgovarajmo o aktualnim znanstvenim temama

 

U okviru obilježavanja 50 godina Sveučilišta u Splitu održat će se panel rasprava Znanstveni espresso.

Pozivamo vas da nam se pridružite u utorak, 19. ožujka, u caffe baru Tinel (Cvite Fiskovića 3) i u opuštenoj atmosferi, uz šalicu kave, poslušate stavove stručnjaka o aktualnim znanstvenim pitanjima.

Kako je umjetna inteligencija promijenila našu svakodnevnicu i kakvog će utjecaja imati na budućnost? Kako možemo iskoristiti umjetnu inteligenciju za unaprjeđenje poslovanja? Prijeti li opasnost da će umjetna inteligencija zamijeniti ljudski faktor u poslovanju?

Prva panel rasprava održat će se na temu Umjetna inteligencija: prilike i prijetnje, a o njoj će razgovarati stručnjaci prof. dr. sc. Saša Mladenović s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, prof. dr. sc. Darko Stipaničev s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, izv. prof. dr. sc. Željana Bašić sa Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti te izv. prof. dr. sc. Marita Brčić Kuljiš s Filozofskog fakulteta.

Kako ubrzan način života utječe na zdravstveno stanje mladih? Koliko su mladi danas zdravstveno pismeni? Na koji način možemo povećati svijest o važnosti zdrave prehrane, hidratacije i tjelovježbe? Kakav je utjecaj stresa na naše zdravlje?

Tema drugog panela su (Ne)zdrave životne navike, a sudionice su doc. dr. sc. Tina Poklepović Peričić, dr. med. dent. s Medicinskog fakulteta, dr. sc. Diana Aranza, mag. med. tehchn. sa Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija te dr. sc. Barbara Gilić Škugor s Kineziološkog fakulteta.

Za dobar tijek rasprave pobrinut će se moderatorica panela Pinija Poljaković.

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645

Skip to content