Kick-off Konferencija u okviru EU projekta

Dana 7. ožujka 2023. u organizaciji Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova održat će se Kick-off Konferencija u okviru EU projekta „Podizanje svijesti o rodno uvjetovanom kibernetičkom nasilju nad djevojčicama i ženama te stvaranje sigurnijeg online okruženja (bE-SAFE)“.

Na Konferenciji će se predstaviti istoimeni EU projekt („Raising awareness about gender-based cyber violence and advocating for safer online environment for women and girls – CERV-2022-DAPHNE-101096462-bE-SAFE“), sufinanciran sredstvima Europske komisije temeljem CERV (Citizens, Equality, Rights and Values) programa.

Partneri na EU projektu su:

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Republika Hrvatska, nositeljica projekta

Institut  za društvena istraživanja u Zagrebu,

CESI – Centar za edukaciju,  savjetovanje  i  istraživanje,

Domine – organizacija za promicanje ženskih prava,

CIG – Komisija za građanstvo i ravnopravnost spolova iz Portugala,

PpDM – Portugalska platforma za prava žena i

LEM Espana – organizacija za zaštitu ženskih prava iz Španjolske.

Državna tijela koja daju potporu projektu su: Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

On-line prijenos konferencije na dan održavanja (utorak, 7. ožujka 2023. s početkom u 11 sati) dostupan je na poveznici  https://zoom.us/j/94026736378

s planiranim trajanjem od 11:00 do 13:00 sati. Konferencija se održava hibridno (uživo i on-line), na engleskom jeziku, te pozivamo sve zainteresirane da je prate on-line putem naznačene poveznice, a posebno pozivamo učenike/ce osnovnih i srednjih škola te studente/ice, posebice žensku populaciju; mlade znanstvenike/ce, mlade i žene uključene u rad organizacija civilnog društva koje se bave mladima, mlade žene uključene u rad ženskih nevladinih organizacija i studentice ženskih studija. Osim toga, na Konferenciju pozivamo zaposlenike/ce koji rade s mladima, srednjoškolske profesore/ice, sveučilišne i akademske profesore/ice te stručne djelatnike/ce iz cijele regije, kako bi dobili uvid u različite oblike kibernetičkog nasilja kojima su posebno izloženi mladi i žene.

Dnevni red 7.3.2023_

 

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645

Skip to content