Kineziološki fakultet Split

Obavijesti

1. Hrvatski kongres medicine životnog stila

1. Hrvatski kongres medicine životnog stila s međunarodnim sudjelovanjem održati će se u organizaciji Hrvatske udruge za medicinu životnog stila i Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu 3. i 4. lipnja 2023. godine. 

Više od nekoliko desetljeća globalne epidemije nezaraznih bolesti koja je i dalje u porastu naučile su nas da pojedinačnim naporima gubimo bitke. Poučeni primjerima iz svijeta odlučili smo prvi puta u Hrvatskoj okupiti profesionalce iz područja medicine, kineziologije, psihologije i nutricionizma te pokrenuti diskurs o medicini životnog stila kako bismo zajedničkim snagama, novim znanjima temeljenim na znanstvenim dokazima i razmjenom iskustava što bolje prevenirali, liječili i spriječili napredovanje kroničnih nezaraznih bolesti u Hrvatskoj. 

Glavne teme kongresa objedinit će stoga svih 6 stupova medicine životnog stila: pravilnu prehranu, spavanje, tjelesnu aktivnost i vježbanje, društvenu povezanost i odnose, nošenje sa stresom i smanjenje ili prestanak konzumacije štetnih tvari te ćemo kroz njih sudionicima pokušati približiti znanstvene dokaze i alate kojima se služe liječnici i drugi profesionalci u medicini životnog stila u svijetu i Hrvatskoj. 

Intencija je  okupiti pionire medicine životnog stila iz svijeta, ugledne predavače i sudionike: liječnike, kineziologe, nutricioniste, psihologe, medicinske sestre i tehničare, fizioterapeute, ali i sve ostale koji se u svakodnevnom radu susreću sa prevencijom i liječenjem kroničnih nezaraznih bolesti. Rad Kongresa odvijat će se kroz plenarna predavanja, usmena izlaganja, poster prezentacije, usklađene rasprave i radionice, čime će biti pružena prilika svim sudionicima za razmjenu znanja i informacija vezanih uz znanstvena istraživanja, nove ideje i tehnologije koje se primjenjuju u svakodnevnoj praksi u svrhu unapređenja kvalitete pružanja holističke medicinske skrbi u prevenciji, liječenju i poboljšanju kroničnih bolesti.

Više o samoj konferenciji

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645

Skip to content