Kineziološki fakultet Split

Obavijesti

Predstavljen Vodič za studente s invaliditetom, dostupan za osam sveučilišta!

Predstavljen je Vodič za studente s invaliditetom koji je rezultat zajedničke inicijative Hrvatskog studentskog zbora, Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu i udruge Liberato, uz podršku Koordinacije pravobraniteljice za osobe s invaliditetom za podršku u visokom obrazovanju.

Vodič za studente s invaliditetom je brošura koja pruža podršku i informacije specifično usmjerene na potrebe studenata s invaliditetom. Svrha vodiča je pružiti podršku osobama s invaliditetom u njihovim specifičnim potrebama i osigurati im pristup relevantnim informacijama. Kroz praktične savjete, objašnjenja prava i usluga te strategija za prevladavanje izazova, vodič će studentima s invaliditetom olakšati put do uspješne integracije u sveučilišno okruženje.

Nakon uspješne prve verzije Vodiča za studente, koji je obuhvaćao samo Sveučilište u Splitu, sada je dostupan i za sedam hrvatskih sveučilišta te Sveučilište u Mostaru, a možete ga naći OVDJE.

Stipo Margić, predsjednik udruge Liberato, najavio je da će se u Vodiču uskoro naći i ostala sveučilišta na nacionalnoj razini, a uz digitalna izdanja, osam sveučilišta je i izdalo i tiskani vodič. Istaknuo je kako će ovo izdanje zasigurno pomoći osobama s invaliditetom pri izboru studija, odnosno fakulteta, a u njemu se nalaze informacije o pravima i obvezama koje studenti imaju prilikom upisa i tijekom školovanja, kao i sve važno o stipendijama, povlasticama, prilagodbi predavanja, ispita, informacije o menzama, kao i pristupačnosti zgradama.

Ovaj hvalevrijedan projekt podržali su rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić i prorektor za studente, nastavu i poslovanje prof. dr. sc. Nikola Koceić-Bilan.

Rektor je tom prigodom kazao kako se upravo na ovom primjeru moglo vidjeti zajedništvo svih sveučilišta te istaknuo kako se studentima s invaliditetom mora omogućiti da im se cjelokupni proces studiranja olakša.

Inicijativi Udruge Liberato bezrezervnu podršku u izradi Vodiča pružio je Studentski zbor Sveučilišta u Splitu, čiji je predsjednik Jerko Šarić ustvrdio kako je ovakav projekt jedinstven u Hrvatskoj jer do sada na jednom mjestu nisu postojale sve informacije. Zaključio je kako je objedinjavanjem relevantnih informacija za studente s invaliditetom učinjen veliki korak naprijed te da će Zbor i nadalje aktivno raditi na pomoći kako bi što lakše prevladali izazove.

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645

Skip to content