Uručena priznanja studentima i nastavnicima Fakulteta

za osvojenu zlatnu medalju na Europskom sveučilišnom prvenstvu u nogometu
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Dekanica Prof.dr.sc. Đurđica Miletić i prodekanica prof.dr.sc. Jelena Paušić, uručile su priznanja i prigodne poklone studentima i nastavnicima Kineziološkog fakulteta koji su ovo ljetu na Europskim sveučilišnim igrama u Portugalu osvojili, za ekipu Sveučilište u Splitu, 1. mjesto i zlatno medalju.

Šesnaest studenata sveučilišnih i stručnih studija, vođena nastavnicima Izv.prof.dr.sc. Markom Ercegom i dr.sc. Antom Rađom danas su prisustvovala svečanom prijemu. Ovim putem još jednom im svima čestitamo na iznimnom uspjehu i promociji Kineziološkog fakulteta u Splitu.

 

 

Splitska studentska bajka: Europski prvaci u nogometu

 

Hrvatski sveučilišni nogomet ovih dana piše najuspješnije stranice u svojoj povijesti. Naime, nogometna ekipa Sveučilišta u Splitu ostvarila je dosad najbolji rezultat hrvatskih studenata osvajanjem zlatne medalje na netom završenim Europskim sveučilišnim igrama u Coimbri.

Splitski su studenti lani u lipnju osvojili državno prvenstvo koje se igrali u Sv. Martinu na Muri te su se time plasirali na Europsko sveučilišno prvenstvo u Coimbri ove godine. Novim osvajanjem naslova hrvatskih prvaka u lipnju ove godine, osigurali su nastup na Europskom prvenstvu 2019. koje će se održati u Madridu.

U Portugal su krenuli bez posebnih očekivanja jer je ovo prvi put da se Sveučilište iz Splita natječe na Europskom prvenstvu u nogometu. Stigli su ponizni, ali svjesni svojih kvaliteta. Jednostavno su bili drugačiji od svih ostalih ekipa; opušteniji, ležerniji, manje “robotizirani” van terena, a na terenu su pokazali klasičnu hrvatsku dominaciju i taktičku potkovanost. Nizom su padale ekipe iz Rusije, Norveške, Portugala, Njemačke i za kraj Rusije s kojima su remizirali u skupini.

Samim osvajanjem medalje su dobili pozivnicu za Svjetsku sveučilišnu nogometnu ligu koja će se sljedeće godine u studenom održati u Kini.

Članovi momčadi su Nikša Butara golman, Antonio Župan – Župi kapetan, Antonio Mrković Mrki, Ivan Šimunović – Šime, Jure Trivković, Ante Barać Bara, Filip Omazić mister, Anđelo Roguljić Roga dobro srce ekipe, Šimun Caktaš Šime, Ivo Ivo Ivo Boban, Petar Bašić Šiško – Šile, Antonio Štimac – Cone, Toni Katić – Rocky, Ivan Nedjeljko Peko, Ivan Kordić – Cordado Cordic, Dalibor Jurić Juka, Ivan Bilonić – Bili, Antonio Pavlinović – Pavlina a voditelji su profesori s Kineziološkog fakulteta, Ante Rađa i Marko Erceg.

 

Ante Rađa, glavni trener ekipe

Odakle uopće početi ovako sretnu priču. Počela je još 2016. S državnim studentskim prvenstvom na Visu, zatim osvajanjem istog posljednje dvije godine. Stručni stožer izradio je plan priprema za Euro kako bi se podigli na tehničko-taktičkom ali i kondicijskom polju ali to nije bilo lagano. Igrači su imali svoje obaveze, ispitne rokove jer su studenti prije svega, dobar dio radio ljetne (sezonske) poslove kako bi imali džeparac, Ultra zauzela Poljud i travnjak gdje smo trenirali (od sveg srca hvala upravi HNK Hajduk što su nam ustupili svlačionice i pomoćni teren), neki prvotimci su zadobili teže ozljede s Eurom pred vratima. Uz sve navedene okolnosti birano je 18 momaka koji bi trebali braniti čast i boje našeg Sveučilišta u Coimbri.

Očekivanja pitate?

Vidjeti kako stojimo u odnosu na druge, možda pokušati proći skupinu, uhvatiti dojmove za neka buduća natjecanja. I onda je krenulo ludilo, doslovno! Iz utakmice u utakmicu smo djelovali sve moćniji i moćniji. Remi iz grupe smo ispravili pobjedom u finalu za koje je motivacija bila na vrhuncu.

Momci noge nisu osjećali (6 utakmica u 7 dana). Neki su bili načeti ozljedama, nekima je trebala masaža, tablete za bolove. Pitam ih kako su? Kažu: Nikad bolje! Nema boli, nema umora. Sve smo do u sitnog detalja dogovorili i išli smo po to zlato jer smo igrali najbolji nogomet na turniru. Nakon zadnjeg zvižduka je bilo zaista nestvarno. Prvaci smo. Svi skaču, padaju po podu, je li moguće…? Je moguće je. Ponos, srce, dišpet, duša, 20 kao jedan i eto nas na tronu Europe. Antonio Pavlinović je najbolji strijelac turnira, a Ivo Boban nije dobio službenu nagradu za MVP jer ne znaju da je on naša kombinacija Modrića i Asanovića. Trenutno sam najponosniji trener na svijetu. Imao sam čast biti dio savršene ekipe koja je slušala svaku moju uputu a koja je živjela svi za jednog i jedan za sve. Veliko hvala ide i za Sveučilište u Splitu i Unisport Split koji su nam omogućili sve potrebno za doći do ovog uspjeha.

 

Antonio Župan, kapetan

Turnir je bio ekstremno naporan, 6 utakmica u 7 dana. Mi smo rasli kao momčad iz utakmice u utakmicu. Treneri Ante i Marko su izvrsno taktički pripremili svaku utakmicu i analizirali protivnike, a na nama igračima je bilo samo da vjerujemo njihovim zamislima. Na terenu smo ostvarili sve dogovoreno u svlačionici i to nas je na kraju dovelo do naslova prvaka. Ovo je još jedan pokazatelj da splitski sveučilišni sport ide u dobrom smjeru i iskreno se nadam da neće stati na ovome te da će naše sveučilište prepoznati potencijal u nogometnoj ekipi sveučilišta u Splitu.

 

Antonio Pavlinović, najbolji strijelac turnira

Prije svega emocije mi se još uvijek miješaju, neznam bi li plaka, smija se, slavija. Igram nogomet u 2. HNL već nekoliko sezona, ali ovo još nisam doživio. Ovoliko neizvjesnosti, treme, živciranja sve do dječijeg osmijeha na kraju i slavlja. Osim na organizaciju u koju je uloženo puno truda, naglasak je na tenerima Marku i Anti. Analizirali smo svaku utakmicu, skupa donosili odluke, vjerovali im maksimalno, družili se i veselili, jednostavno bili smo klapa i to je ono što nas izdvaja od drugih. Mi imamo to hrvatsko srce i dalmatinsku ludost šta nema nitko na svitu, nitko! Iskreno se nadam da ću se sa svakim od ovih momaka i dalje družiti i igrati, te da ćemo se još svi skupa veseliti novim medaljama. I za kraj da budem lažno skroman nema smisla, osvojiti europsko zlato i uz to bit najbolji strijelac turnira, mislim da trenutno ne postoji sritniji čovik na svitu od mene.

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645

Skip to content