Suradnja zdravstvene kineziologije i zdravstva – dobitna kombinacija

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Profesorica Jelena Paušić prezentirati će buduću suradnju zdravstvenih kineziologa i zdravstva na Hrvatskom kongresu preventivne medicine zavoda za javno zdravstvo  koji će se održati u Opatiji od  25.05.do 27.05.2017.

Program konferencije

Kongres organiziraju Stručna društva HLZ-a čiji članovi rade u zavodima za javno zdravstvo; Hrvatsko epidemiološko društvo, Hrvatsko društvo za školsku i sveučilišnu medicinu, Hrvatsko društvo za javno zdravstvo i Hrvatsko društvo za zdravstvenu ekologiju, dok su suorganizatori stručna društva sa područja javnog zdravstva koje se bave preventivom; Hrvatsko društvo za gerontologiju i gerijatriju, Hrvatsko društvo za medicinu rada, Hrvatsko društvo za zaštitu i unapređenje mentalnog zdravlja i Hrvatsko društvo za kliničku mikrobiologiju. Tehničku potporu u organizaciji pruža Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske.

Navedena tema odabrana je kao ključna u stručnom povezivanju kineziologije i zdravstva. Izrađeni prijedlozi novog standarda zanimanja Specijalist zdravstvene kineziologije, te prijedloga standarda kvalifikacije Magistar zdravstvene kineziologije, produkt su ESF projekta kojeg je tijekom 2015. i 2016. godine proveo Kineziološki fakultet u Splitu zajedno s partnerima Hrvatskim kineziološkim savezom, Alumni udrugom Kineziološkog fakulteta u Splitu, te Hrvatskim paraolimpijskim odborom. Navedeni standardi dobiveni su u suradnji s velikim brojem stručnjaka iz područja kineziologije te biomedicine i zdravstva.

Navedeni kongres uvod je slijedećem kongresu koji će organizirati Kineziološki fakultet u Splitu zajedno s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Fitness učilištem, te pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, te Hrvatskog ureda Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).  Kongres pod nazivom Tjelesno vježbanje i javno zdravstvo održati će se u Splitu od 13.10.2017. do 14.10.2017. godine.

 

 

 

 

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645

Skip to content