Studenti iz USA i nastavnici TZK iz Finske na Institutu za kineziologiju u Splitu

U prostorijama Instituta za kineziologiju organiziran prijem studenata sa University of North Carolina - UNC, te grupe od 12 nastavnika kineziologa iz Finske
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

U okviru  aktivnosti Projekta “Izvoz znanja u kineziologiji zdravlju i sportu” koji pored ostalog ima za  cilj popularizaciju Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu kao poželjne destinacije za studiranje međunarodnih studenata, u četvrtak 07. lipnja u 11.00 sati u prostorijama Instituta za kineziologiju (Osječka 11- SC Gripe) Kineziološkog fakulteta u Splitu organiziran je prijem Studenata sa University of North Carolina – UNC, koji na Ekonomskom fakultetu u Splitu slušaju predmet Sports Economic te grupe od 12 nastavnika Kineziologa iz Finske. Prodekan za poslovanje i financije izv. Prof. dr.sc. Dražen Čular i Voditelj doktorskog studija kineziologije prof. dr. sc. Tonči Bavčević upoznali su goste s mogućnostima Fakulteta i međunarodnim programima na engleskom jeziku koji su u tijeku:

  • Međunarodni studij za trenere stolnog tenisa koji se provodi se u suradnji sa Svjetskom i Europskom stolnoteniskom federacijom. Isti pohađaju studenti iz 16 država sa svih 5 kontinenata.
  • Združeni međunarodni studiji košarke i sportskog menadžmenta, organiziran u partnerstvu sa Sportskim sveučilištem Kaunas iz Litve, koji je započeo u siječnju 2018. i  okupio studente iz: Sjedinjenih Američkih Država, Poljske, Finske, Velike Britanije, Španjolske, Norveške, Maroka i Litve.
  • Poslijediplomski doktorski studij kineziologije koji u akademskoj godini 2017./18. pohađa više od 50 % stranih državljana.

Po završetku prezentacije organiziran je posjet kući slave Splitskog sporta i HNK Hajduk – nastavnoj bazi KIFST. Posebnu zanimljivost predstavlja činjenica da američki studenti dolaze sa Fakulteta koji je parlaleno sa razvojem košarkaške karijere završio slavni NBA košarkaš Michael Jordan (Chicago Bulls).

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645

Skip to content