Predavanja u sklopu projekta “Prepoznaj i spasi me”

Projekt "Prepoznaj i spasi me" - edukacija za mlađu populaciju o problematici trgovine ljudima
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

U sklopu projekta “Prepoznaj i spasi me”, koji ima za cilj upoznati i educirati mlađu populaciju s problematikom trgovine ljudima, Sveučilišni odjel za forenzične znanosti organizira niz predavanja  stručnjaka i znanstvenika 17. i 18. listopada s početkom u 9 sati u prostorijama Odjela, I. kat, učionica B1-43, Ruđera Boškovića 33, Split.

Predavači su  mr. iur. Dubravko Jackiv, OKCP Ravnateljstva policije, Silvana Nikolić, dipl. soc. Služba rada s mladima GDCK Split, doc. dr. sc. Toni Perković, Sveučilišni odjel za forenzične znanosti, dr. sc. Ana Jeličić, Sveučilišni odjel za forenzične znanosti, Nevena Aljinović, dipl. iur. Sveučilišni odjel za forenzične znanosti te predavači gosti s Odjela organiziranog kriminaliteta PU Splitsko-dalmatinske i s Odjela prevencije PU Splitsko-dalmatinske.

Sudionici u projektu su Gradsko društvo Crvenog križa Split, Strukovna udruga kriminalista, Regionalni klub IPA Splitsko-dalmatinska, Sindikat policijskih službenika, Odjel organiziranog kriminaliteta PU Splitsko-dalmatinska i Odjel prevencija PU Splitsko-dalmatinska, uz podršku PU Splitsko-dalmatinske, dok je projekt financirao Studentski zbor Sveučilišta u Splitu.

Prema statističkim podacima Nacionalnog programa za suzbijanje trgovanja ljudima, trgovanje ljudima u kontinuiranom je porastu. U 2010. godini broj žrtava trgovanja ljudima u RH bio je 7, dok je u 2015. godini taj broj porastao na 38.  Cilj projekta „Prepoznaj i spasi me“ je smanjenje žrtava trgovanja ljudima. Stoga Vas pozivamo da dođete na Sveučilišni odjel za forenzične znanosti gdje će stručne osobe održati predavanja o navedenoj problematici.

Druga faza projekta su radionice koje će se održati na istoj adresi kao i predavanja 19. listopada s početkom u 13 sati. Nakon odslušanih predavanja i radionica studenti i stručne osobe kroz mjesec studeni obići će osme razrede osnovnih škola na području grada Splita, Solina i općine Klis gdje će učenicima navedenih škola održati predavanja i radionice. Nakon uspješno završenog predavanja i radionica dobit će se potvrda od Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti za sudjelovanje u projektu.

link na obavijest Sveučilišta.

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645

Skip to content