Na Kineziološkom fakultetu u Splitu obilježen Hrvatski olimpijski dan (HOD)

Djelatnici i studenti Kineziološkog fakulteta u Splitu u suradnji s Akademskim giminastičkim klubom "Stellae" , nastavnom bazom za sportsku i ritmički gimnastiuku obilježili su  Hrvatski olimpijski dan (HOD).
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Djelatnici i studenti Kineziološkog fakulteta u Splitu u suradnji s Akademskim giminastičkim klubom “Stellae” , nastavnom bazom za sportsku i ritmički gimnastiuku obilježili su  Hrvatski olimpijski dan (HOD).  Kroz poligone za razvoj bazične motorike i vježbanje na različitim gimnastičkim spravama, djeca su imala priliku osjetiti čari sportske gimnastike i dašak olimpizma.

Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi. Vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije proslave olimpizma je bijela majica “zastava  prijateljstva“. Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je opće prihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair playa, prijateljstva i mira.

 

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645

Skip to content