Dražen Čular izaslanik predsjednice RH dodijelio priznanja na MA HOF 2016.

U hotelu Atrium se održalo peto po redu izdanje Međunarodne Kuće slave borilačkih sportova (International Hall of Fame of Martial Arts).
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

U hotelu Atrium u Splitu ove subote (03. Prosinca 2016.) u se pod Visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, gđe Kolinde Grabar-Kitarović održalo peto po redu izdanje Međunarodne Kuće slave borilačkih sportova (International Hall of Fame of Martial Arts). Sjajan sportsko-glazbeni spektakl uz dupkom ispunjenu Kongresnu dvoranu hotela Atrium te izniman medijski interes upotpunili su legende borilačkih vještina iz cijeloga svijeta (Ray Sefo, Ernesto Host, Branko Cikatić…itd) , glazbeni virtuoz Goran Karan, uglednici iz politike, gospodarstva I javnog života grada Splita,

Svečanost je vodila Edita Lučić Jelić, a uvodni govor je   u svojstvu  izaslanika predsjednice Republike Hrvatske održao prodekan i predstojnik instituta za kineziologiju KIFST  doc. dr. sc. Dražen Čular.

Dražen Čular je  istaknuo važnost športa za Republiku Hrvatsku, respektabilne splitske sportaše u borilačkim sportovima,  ali i “važnost” ovog projekta koji je iz godine u godinu sve kvalitetniji i prestižniji. Organizatori iz JJK Uragan odnosno promotor Kuće slave Hrvoje Znaor i direktor JJK Uragan Frano Žižić su izrazili zadovoljstvo odrađenim poslom i velikanima borilačkih sportova koji se iz godine u godinu dolaze u Split na ovakav event. Svi govornici su posebno istaknuli dodatnu vrijednost ove priredbe koja se ogleda u prikupljanju donacijskih  priloga za potrebe udruge Senzori odnosno za djecu sa senzornim poteškoćama. U ime grada Splita nazočne je pozdravio izaslanik gradonačelnika pročelnik za sport Hrvoje Akrap, koji je izrazio oduševljenje organizacijom i gostima iz cijeloga svijeta. Pohvalu organizatorima u ime župana Splitsko-dalmatinskog uručila je zamjenica pročelnika za društvene djelatnosti Helena Bandalović. Da ovaj peti po redu sportsko-društveni projekt ima sve veću svjetsku reputaciju potvrdilo je prisustvo impresivnih imena iz svijeta borilačkih vještina, poput: Ernesta Hoosta, Branka Cikatića, Raya Sefa, Dana Inosanta…..itd. Glazbeni doživljaj svojim izvedbama na najbolji način upotpunio je popularni splitski pjevač Goran Karan. U vise navrata je  istaknuta posebnost ove priredbe koja je osim nagrada novim počasnicima Kuće slave ogleda u  vidu  donacijske večere za potrebe Udruge “Senzori” kojoj je na čelu jedan od laureata Slaven Vujić. Svečanost je svojim prisustvom  uveličao  i saborski zastupnik  te kandidat za Gradonačelnika Grada Splita gosp.  Andro Krstulović Opara. Zvijezda večeri pored svih nabrojanih svakako je bio fenomenalni američki Novozelanđanin i borilačka legenda Ray Sefo koji je plijenio interes prisutnih medija te iskazao iskrenu radost što je novi član Kuće slave i dio ovog projekta. Nakon dodijele nagrada I zajedničkog fotografiranja te davanja izjava, u sjajnom ambijentu Kongresne dvorane hotela Atrium uslijedilo je druženje i fotografiranje sa gostima odnosno počasnicima Kuće slave borilačkih sportova 2016.

Izvod iz prihodnog  govora  izaslanika  Predsjednice R, H doc. dr. sc. Dražena Čulara:

Uz brojne druge značajke Split je grad kineziologije i sporta, a više od 70 Splitskih sportaša osvajalo je olimpijske medalje u čak 11 sportova. Respektirajući činjenicu da se u Republici Hrvatskoj postižu rezultati u velikom broju sportova, ne možemo ne naglasiti da je Split ujedno i svjetska metropola borilačkih sportova sa svjetskim i europskim prvacima u: tajlandskom boksu, taekwondou, para-taekwondou, judu, boksu, jujitsu i kick-boxingu. Također  Split ima iznimne rezultate i u području školskog i sveučilišnog sporta, kao  i sporta osoba s invaliditetom. Često ističemo da je sport najbolja investicija u zdravlje i budućnost mladih naraštaja pa je stoga i ovo prigoda za promicanje sporta kao društveno korisne aktivnosti od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku. Iskreno se nadam da će i ovo događanje dodatno doprinijeti unaprjeđenju međunarodne prepoznatljivosti  Republike Hrvatske i Grada Splita kao sportsko-turističke destinacije, Kao pripadnik velike obitelji borilačkih vještina, još jednom se u ime predsjednice Republike Hrvatske zahvaljujem predstavniku organizatora gosp. Hrvoju Znaoru I svima koji su ustrajno i nesebično sudjelovali u organizaciji i pripremi ovog događaja, te svim gostima želim ugodan boravak u Republici Hrvatskoj, Splitsko-dalmatinskoj županiji i Gradu Splitu.

Izjava Ray Safo :

Sa izrazitim zadovoljstvom se zahvaljujem organizatorima što su mi nakon Ernesta Hoosta  ukazali čast i dodijelili ulogu ambasadora Kuće slave,. Dirnut sam humanitarnim aspektom ove  priredbe,  te sam osobito  radostan što na ovaj način mogu dati osobni doprinos I pomoći djeci s posebnim potrebama , što  posebno u adventsko vrijeme daje  dodatnu  čar ovome eventu. Ubuduće ću se svakako potruditi da promoviram Ideju Kuće slave borilačkih sportova, vašu prekrasnu domovinu I krasne ljude koje sam ovdje upoznao.

Opširnije informacije o događanju moguće je pronaći na web stranici International Martial Arts Hall of Fame

 

fb_img_1480814755257 fb_img_1480814990364 ray-sefo-and-d-cular-hof2016 20161203_231624

 

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645

Skip to content