Potpisan sporazum o suradnji s Bahrain MERIDA Proffesional Cycling Team-om

U prostorijama Instituta za kineziologiju Kineziološkog fakulteta u Splitu (SC Gripe), u četvrtak 07. 12. 2017. predstavljen je sporazum o suradnji potpisan izmađu Bahrain MERIDA pro biciklističkog tima, Kineziološkog Fakulteta Sveučilišta u Splitu i Hrvatskog instituta za kineziologiju i sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Sveučilište u Splitu, Kineziološki fakultet – Hrvatski institut za kineziologiju i sport  i Bahrain MERIDA Proffesional Cycling Team

potpisali sporazum o suradnji

U prostorijama Instituta za kineziologiju Kineziološkog fakulteta u Splitu (SC Gripe), u četvrtak 07. 12. 2017. predstavljen je sporazum o suradnji potpisan izmađu Bahrain MERIDA pro biciklističkim tima,  Kineziološkog Fakulteta Sveučilišta u Splitu, i Hrvatskog instituta za kineziologiju i sport.

U ime rektora prof. dr. sc. Šimun Anđelinovića uvodno obraćanje održala je prorektorica prof. dr. sc. Rosanda Mulić koja je između ostalog izjavila: Povezivanje znanosti i prakse je ključ napretka, a Kineziološki fakultet u Splitu sa svojim Institutom je jedan od predvodnika u nevedenom  području. Rektor i Sveučilite u Splitu daju punu potporu nastojanjima Kineziološkog fakulteta  u interancionaizciji  znanstvenog rada,  edukacije  i kreiranja  inovativnih sportskih proizvoda i usluga u skladu sa startegijom razvoja a  Sveučilišta u Splitu.

U ime dekanice Kineziološkog fakulteta prof. dr. sc. Đurđice Miletić,  i u ime Hrvatskog instituta za kineziologiju i sport prisutnima se obratio Ravanatelj Instituta izv. prof. dr. sc. Dražen Čular koji je izjavio: Potpisivanje sporazuma jedna je u nizu aktivnosti u okviru manifestacije Dani Kineziologije 2017. i projekta Izvoz znanja u kineziologiji, zdravlju i sportu koji već treću godinu uspješno provodi Kineziološki fakultet u Splitu, a koji je započet  pokretanjem online stručnog studja kineziologije. Slijedeća faza uključivala je polaznike međunarodnog programa za školovanje stručnih prvostupnika – trenera stolnog tenisa u suradnji sa Svjetskom stolnotenskom federacijom, a koji trenutno dolaze iz 16 država sa svih 5 kontinenata. Naš Poslijediplomski doktrorski studij kineziogije trenunto pohađa više od 50 % stranih državljana. U siječnju 2018.  Starta prvi međunarodni združeni studij na Splitskom Sveučilištu. Radi se o združenom studija košarke i sportskog menadžementa u suradnji sa Sportskim sveučilištem iz Litve, na kojem su svi upisani polaznici strani državljani, a nastavu će pored splitskih I litvanskih kineziologa izvoditi I NBA treneri. Danas predstvljena suradnja sa jednim od najboljih svjetskih profesionalnih biciklističkih timova nastavak je navedenih aktivnosti koje ovim činom otvaraju nove mogućnosti  u području: turizma,  školovanja biciklističkih trenera i sportske dijagnostike a za potrebe biciklističkog sporta,  identifikacije,  slekecije I praćenja sportskih talenata u okviru projketa koji se u siječnju prijavljuje na natječaj Hrvtske zaklade za znanost.

Sportski direktor  Bahrain MERIDA pro biciklističkog tima  gosp. Vladimir Miholjević je izjavio:  Odabrali smo Hvar za pripreme zbog idealnih uvjeta koje nudi, odnosno terena i klime, a tijekom 13-dnevnih priprema napravit ćemo 900 noćenja.  Na Hvaru će boraviti 28 biciklista, te 48 članova pratećeg osoblja. Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i grada Hvara, Hotelska kuća “Sunčani Hvar”,  te Kineziološki fakultet u Splitu i Hrvatski  Institut za kineziologiju i sport pružili su Bahrain Meridi sve što najbolje svjetske ekipe trebaju. Mi možda nismo ni svjesni da u Hrvatskoj imamo sve što treba samo to trebamo znati iskoristiti i ponuditi najboljima na svijetu a to je u biciklizmu Bahrain Merida.

Liječnik Bahrain Meride  tima dr. Carlo Guardascione je istaknuo: Ugodno sam iznenađen znastvenicima, stručnjacima  i instrumentarijem  koji  posjeduje institut   i koje mogu pružiti usluge sportske dijagnostike vrhunskim sportašima na najvišoj profesionalnoj razini.

Pored  navdenih osoba, novinara i članova biciklističkog tima, predstavljanju sporazuma  nazočili su i djelatnik Instituta doc. dr. sc Vladimir Ivančev, Predsjednik Hrvatskog društva za sportsku medicinu, suradnik dr.sc. Damir Zubac,-ekspert Instituta zadužen za dijagnostiku u području fiziologije sporta,  gosp. Denis Špadina predsjednik biciklističkog saveza SDŽ, Glavni tajnik Splitskog saveza športova gosp. Vlatko Škiljo, kao i voditelj medicinske službe Bahrain MERIDA pro biciklističkog tima liječnik Dr. Carlo Guardascione.

Po završetku konferencije za medije, u prostorijama instituta, provelo se kineziooško testiranje motoričko-funkcionalnih sposobnosti članova tima, koji su nakon druženja na zajedničkoj večeri  krenuli na otok Hvar gdje će tijekom mjeseca prosinca čak 50 članova tima odraditi pripreme za predstojeću sezonu.

 

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@example.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@example.com
ph: +1.321.989.645

Skip to content