O programu “Instruktor/ica grupnog fitnesa uz glazbu”

Prema strukovnim procjenama, više od 70% postojećih instruktora grupnog fitnesa uz glazbu u Hrvatskoj nema zakonske uvjete osposobljenosti za rad.  Kako prema važećem Zakonu o sportu neispunjavanje zakonskih odredbi o uvjetima osposobljenosti zaposlenika na poslovima instruktora grupnog fitnes programa uz glazbu povlači za sobom kazne poslodavcima, sportski subjekti  imaju trenutačne potrebe za zadovoljavanjem zakonskih normi o osposobljavanju istih u teretani, fitnes centrima, udrugama i sl. Osim toga, većina instruktora je znanje stekla na brojnim neslužbenim radionicama, neformalnim licenciranjima i stručnim skupovima i konvencijama iz čega proizlazi potreba potencijalnih polaznika osposobljavanja za formaliziranjem prethodno stečenih vještina i znanja kakvu zahtjeva Zakon o sportu, a vezano uz područje poslova instruktora grupnog fitnesa uz glazbu. Program je izrađen prema preporukama Nacionalnog vijeća za sport za slične programe osposobljavanja iz područja sportske rekreacije.

Ova razina stručnog osposobljavanja za poslove instruktora/ice grupnog fitnesa uz glazbu predstavlja polaznu osnovu za daljnje oblike stručnog usavršavanja i školovanja. Osobama koje bi završile ovaj program osposobljavanja pruža se mogućnost da formaliziraju svoja znanja, vještine i sposobnosti za koja posjeduju prethodna praktična iskustva na istim poslovima, a samim tim i mogućnost za samozapošljavanje i zapošljavanje u području sporta kao njihova primarna ili sekundarna djelatnost.

KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA 

Polaznik će:

  1. Objasniti osnove anatomije ljudskog tijela te uloge i funkcije organskih sustava
  2. Prepoznati i odrediti intenzitet treninga
  3. Osmisliti i prezentirati koreografiju
  4. Prepoznati i odabrati određeni ritam i brzinu glazbe za vježbe
  5. Demonstrirati sastavne dijelove grupnog treninga: zagrijavanje, pred istezanje, glavni dio, vježbe za snagu mišića, istezanje
  1. Koristiti rekvizite i rukovati tehničkom opremom prilikom treninga na ispravan način
  2. Primijeniti zakonsku regulativu iz zaštite na radu

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se