Završna javna prezentacija ESF HKO projekta

Kineziološki fakultet u Splitu, zajedno s partnerima Hrvatskim paraolimpijskim odborom, Hrvatskim kineziološkim savezom i Alumni udrugom Kineziološkog fakulteta u Splitu, provodio je EU projekt RAZVOJ STANDARDA ZANIMANJA, STANDARDA KVALIFIKACIJA I DIPLOMSKIH STUDIJSKIH PROGRAMA U KINEZIOLOGIJI iz OP Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.

mi

Projektni tim Kineziološkog fakulteta u Splitu izradio je prijedloge 6 standarda zanimanja, te 6 standarda kvalifikacija u području kineziologije i sporta kroz 6 primijenjenih područja kineziologije: sportski trening, kondicijski trening, kineziološka edukacija, fitnes i zdravlje, kineziterapija i sportski menadžment. Standardi zanimanja, kao i standardi kvalifikacija usklađeni su sa stvarnim potrebama tržišta rada koji egzistiraju na području cijele Republike Hrvatske.

Kako bi dobivene standarde implementirali u visoko obrazovni sustav, projektni tim pripremio je kurikulume 4 nova studijska programa na sveučilišnoj diplomskoj razini studija:

Sveučilišni diplomski studij Sporta (smjer: Sportski trening, Kondicijska priprema sportaša)

Sveučilišni diplomski studij Kineziološke edukacije,

Sveučilišni diplomski studij Zdravstvene kineziologije (smjer: Kineziterapija u sportu – Zdravstvena kineziologija)

Sveučilišni diplomski studij Sportskog menadžmenta. 

 

3 4
6

Fakultet sa svojim partnerima organizirao je završnu javnu prezentaciju rezultata projekta pod nazivom Unapređenje diplomskih studijskih programa na Kineziološkom fakultetu u Splitu“, a koja se održala u hotelu Radisson Blu Resort u Splitu, 16. rujna, 2016. godine u 18.00 sati.

5 2

 

Prezentaciju projekta započela je voditeljica izv.prof.dr.sc. Jelena Paušić uvodom u projekt, nakon čega su uvodne govore održali Rektor splitskog sveučilišta prof.dr.sc. Šimun Anđelinović, dekanica prof.dr.sc. Đurđica Miletić, predstavnica Ministarstva rada i mirovinskog sustava Jelena Pavičić, predstavnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta  Darko Vučić, predstavnik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Luka Dobrović, potpredsjednik Hrvatskog kineziološkog saveza Davor Vidaković, prof., predsjednica Alumni udruge Kineziološkog fakultet u Splitu dr.sc. Mirjana Milić.

7

Nakon uvodnih govora voditeljica projekta predstavila je projektne aktivnosti koje su se događale tijek drugom dijelom 15 mjeseci trajanja projekta. U drugom dijelu prezentacije članovi projektnog tima prezentirali su dobivene standarde i studijski program po područjima kineziologije:

Standardi i diplomski studiji u kineziologiji – područje Kineziološka edukacija – izv.prof.dr.sc. Tonči Bavčević, projektni tim Kineziološki fakultet u Splitu
Standardi i diplomski studiji u kineziologiji – područje Sportski trening – prof.dr.sc. Saša Krstulović, projektni tim Kineziološki fakultet u Splitu
Standardi i diplomski studiji u kineziologiji – područje Kondicijska priprema sportaša – prof.dr.sc. Zoran Grgantov, projektni tim Kineziološki fakultet u Splitu
Standardi i diplomski studiji u kineziologiji – područje Tjelesnog vježbanja i zdravlja – Lucijana Krželj, dr.med., projektni tim Kineziološki fakultet u Splitu
Standardi i diplomski studiji u kineziologiji – područje Sportski menadžment – Katija Kovačić, dipl.oec., projektni tim Kineziološki fakultet u Splitu

Standardi i diplomski studiji u kineziologiji – područje Kineziterapija – izv.prof.dr.sc. Jelena Paušić, projektni tim Kineziološki fakultet u Splitu

 

2016-09-16-photo-00000319 2016-09-16-photo-00000314

Na kraju prezentacije voditeljica projekta se zahvalila Ministarstvima na danoj prilici i financiranju projekta, te svim onima koji su sudjelovali u projektnim aktivnostima pri ispunjavanju Ankete o standardu zanimanja, sudjelovanju u Fokus grupama, sudjelovanju u izradi standarda kvalifikacija i zanimanja, radionicama i sl.

Nakon prezentacije svi učesnici prezentacije sudjelovali su na domjenku i razmjeni iskustava.

13 15
16 17
18 8


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se