U petak na Rivi Europski školski sportski dan

Središnja manifestacija Europskog školskog sportskog dana u Splitu u sklopu Europskog sportskog tjedna održat će se u petak, 27. rujna 2019. od 15 do 17 sati na Rivi.

Kineziološki fakultet u Splitu nositelj je ovog događanja za Republiku Hrvatsku. Riječ je, o paneuropskoj inicijativi kojoj je cilj promicanje zdravog načina života i ukazivanje na važnost tjelesne aktivnosti prvenstveno školske djece koja se sve manje kreću.

Ove godine u Europski školski sportski dan, uključeno je 33 zemlje Europe. U 2018. godini u Hrvatskoj je sudjelovalo 304 osnovne i srednje škole s više od 45 000 djece, a u Europi oko 2 i po milijuna školaraca.

U suradnji s Gradom Splitom i klubovima HNK Hajduk , KK Split, Ragby klub Nada , RK Ribola-Kaštela i odbojkaških klubova Kaštela, Brda i Split, pozvano je više od 400 učenika iz škola Splitsko-dalmatinske županije, i to osnovne škole Strožanac, Srinjine, Knez Mislav iz Kaštel Sućurca, Profesor Filip Lukas iz Kaštel Starog i Kraljice Jelene iz Solina te od srednjih Graditeljsko geodetska škola i Zdravstveni obrazovni centar.

Ambasador za Republiku Hrvatsku je Dino Rađa, koji će sudjelovati u Europskom školskom sportskom danu u Zagrebu, a u sklopu Europskog tjedna sporta, dok će ambasadorica u Splitu na centralnoj manifestaciji ESSD sudjelovati proslavljena košarkašica i trenerica Vedrana Grgin, studentica splitskog Kineziološkog fakulteta.

 

 

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se