Potpisan sporazum o suradnji s Hrvatskim boksačkim savezom

U četvrtak 09. lipnja 2016. u Splitu organizirano je svečano potpisivanje sporazuma o suradnji između Hrvatskog boksačkog saveza i Kineziološkog fakulteta u Splitu. U ime partnera potpisnika sporazuma, uvodno obraćanje prisutnima održali su prof. dr. sc. Đurđica Miletić – Dekanica Kineziološkog fakulteta u Splitu i g. Bono Bošnjak – predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza.  Oni su naglasili da potpisivanje sporazuma otvara mogućnost suradnje na području edukacije i sportske dijagnostike, a s osnovnim ciljem povećanja dostupnosti i kvalitete stručnog obrazovanja u području kineziologije i sporta u RH. Nositelj katedre za borilačke sportove pri Kineziološkom fakultetu u Splitu Prof. dr. sc. Saša Krstulović prisutnima je u kratkim crtama pojasnio brojne mogućnosti suradnje i partnerskog modela koji razvija Kineziološki fakultet u Splitu, a od kojih se mogu izdvojiti: zajednička izrada edukativnih programa, povlačenje sredstava iz fondova EU, sudjelovanje stručnih osoba po preporuci Saveza u realizaciji različitih programa, te komparativne prednosti metode učenja na daljinu.

Potpisnici sporazuma su potom posebno naglasili najzanimljiviji dio suradnje dvije institucije, a to je početak projekta osnivanja Europskog boksačkog centra edukacije u Splitu. Naime, predstavnici Svjetske i Europske boksačke federacije su pokazali interes za osnivanjem centra za edukaciju boksačkih trenera i boksača- sportaša. S obzirom da g. Bošnjak uživa veliki ugled u Svjetskoj i Europskoj federaciji (član je Izvršnog odbora EUBC i član AIBA komisije koja je zadužena za razvoj mladih sportaša), a temeljem stručnih, zemljopisnih i infrastrukturnih mogućnosti koje grad Split i Kineziološki fakultet mogu ponuditi krenulo se u projekt osnivanja jednog takvog centra. Početak rada centra očekuje se početkom akademske godine 2017/18, a prvu prezentaciju navedenog projekta  članovima Izvršnog odbora Europske boksačke federacije održat će predstavnici Kineziološkog fakulteta i HBS-a već krajem lipnja 2016. u Bakuu gdje će se u isto vrijeme održati i kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Riju.

IMG-20160609-WA0002

IMG-20160609-WA0001

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se