Suradnja zdravstvene kineziologije i zdravstva – dobitna kombinacija

Profesorica Jelena Paušić prezentirati će buduću suradnju zdravstvenih kineziologa i zdravstva na Hrvatskom kongresu preventivne medicine zavoda za javno zdravstvo  koji će se održati u Opatiji od  25.05.do 27.05.2017.

Program konferencije

Kongres organiziraju Stručna društva HLZ-a čiji članovi rade u zavodima za javno zdravstvo; Hrvatsko epidemiološko društvo, Hrvatsko društvo za školsku i sveučilišnu medicinu, Hrvatsko društvo za javno zdravstvo i Hrvatsko društvo za zdravstvenu ekologiju, dok su suorganizatori stručna društva sa područja javnog zdravstva koje se bave preventivom; Hrvatsko društvo za gerontologiju i gerijatriju, Hrvatsko društvo za medicinu rada, Hrvatsko društvo za zaštitu i unapređenje mentalnog zdravlja i Hrvatsko društvo za kliničku mikrobiologiju. Tehničku potporu u organizaciji pruža Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske.

Navedena tema odabrana je kao ključna u stručnom povezivanju kineziologije i zdravstva. Izrađeni prijedlozi novog standarda zanimanja Specijalist zdravstvene kineziologije, te prijedloga standarda kvalifikacije Magistar zdravstvene kineziologije, produkt su ESF projekta kojeg je tijekom 2015. i 2016. godine proveo Kineziološki fakultet u Splitu zajedno s partnerima Hrvatskim kineziološkim savezom, Alumni udrugom Kineziološkog fakulteta u Splitu, te Hrvatskim paraolimpijskim odborom. Navedeni standardi dobiveni su u suradnji s velikim brojem stručnjaka iz područja kineziologije te biomedicine i zdravstva.

Navedeni kongres uvod je slijedećem kongresu koji će organizirati Kineziološki fakultet u Splitu zajedno s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Fitness učilištem, te pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, te Hrvatskog ureda Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).  Kongres pod nazivom Tjelesno vježbanje i javno zdravstvo održati će se u Splitu od 13.10.2017. do 14.10.2017. godine.

 

 

 

 

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se