Studenti iz USA i nastavnici TZK iz Finske na Institutu za kineziologiju u Splitu

U okviru  aktivnosti Projekta “Izvoz znanja u kineziologiji zdravlju i sportu” koji pored ostalog ima za  cilj popularizaciju Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu kao poželjne destinacije za studiranje međunarodnih studenata, u četvrtak 07. lipnja u 11.00 sati u prostorijama Instituta za kineziologiju (Osječka 11- SC Gripe) Kineziološkog fakulteta u Splitu organiziran je prijem Studenata sa University of North Carolina – UNC, koji na Ekonomskom fakultetu u Splitu slušaju predmet Sports Economic te grupe od 12 nastavnika Kineziologa iz Finske. Prodekan za poslovanje i financije izv. Prof. dr.sc. Dražen Čular i Voditelj doktorskog studija kineziologije prof. dr. sc. Tonči Bavčević upoznali su goste s mogućnostima Fakulteta i međunarodnim programima na engleskom jeziku koji su u tijeku:

  • Međunarodni studij za trenere stolnog tenisa koji se provodi se u suradnji sa Svjetskom i Europskom stolnoteniskom federacijom. Isti pohađaju studenti iz 16 država sa svih 5 kontinenata.
  • Združeni međunarodni studiji košarke i sportskog menadžmenta, organiziran u partnerstvu sa Sportskim sveučilištem Kaunas iz Litve, koji je započeo u siječnju 2018. i  okupio studente iz: Sjedinjenih Američkih Država, Poljske, Finske, Velike Britanije, Španjolske, Norveške, Maroka i Litve.
  • Poslijediplomski doktorski studij kineziologije koji u akademskoj godini 2017./18. pohađa više od 50 % stranih državljana.

Po završetku prezentacije organiziran je posjet kući slave Splitskog sporta i HNK Hajduk – nastavnoj bazi KIFST. Posebnu zanimljivost predstavlja činjenica da američki studenti dolaze sa Fakulteta koji je parlaleno sa razvojem košarkaške karijere završio slavni NBA košarkaš Michael Jordan (Chicago Bulls).