Studenti iz USA i nastavnici TZK iz Finske na Institutu za kineziologiju u Splitu

U okviru  aktivnosti Projekta “Izvoz znanja u kineziologiji zdravlju i sportu” koji pored ostalog ima za  cilj popularizaciju Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu kao poželjne destinacije za studiranje međunarodnih studenata, u četvrtak 07. lipnja u 11.00 sati u prostorijama Instituta za kineziologiju (Osječka 11- SC Gripe) Kineziološkog fakulteta u Splitu organiziran je prijem Studenata sa University of North Carolina – UNC, koji na Ekonomskom fakultetu u Splitu slušaju predmet Sports Economic te grupe od 12 nastavnika Kineziologa iz Finske. Prodekan za poslovanje i financije izv. Prof. dr.sc. Dražen Čular i Voditelj doktorskog studija kineziologije prof. dr. sc. Tonči Bavčević upoznali su goste s mogućnostima Fakulteta i međunarodnim programima na engleskom jeziku koji su u tijeku:

  • Međunarodni studij za trenere stolnog tenisa koji se provodi se u suradnji sa Svjetskom i Europskom stolnoteniskom federacijom. Isti pohađaju studenti iz 16 država sa svih 5 kontinenata.
  • Združeni međunarodni studiji košarke i sportskog menadžmenta, organiziran u partnerstvu sa Sportskim sveučilištem Kaunas iz Litve, koji je započeo u siječnju 2018. i  okupio studente iz: Sjedinjenih Američkih Država, Poljske, Finske, Velike Britanije, Španjolske, Norveške, Maroka i Litve.
  • Poslijediplomski doktorski studij kineziologije koji u akademskoj godini 2017./18. pohađa više od 50 % stranih državljana.

Po završetku prezentacije organiziran je posjet kući slave Splitskog sporta i HNK Hajduk – nastavnoj bazi KIFST. Posebnu zanimljivost predstavlja činjenica da američki studenti dolaze sa Fakulteta koji je parlaleno sa razvojem košarkaške karijere završio slavni NBA košarkaš Michael Jordan (Chicago Bulls).

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se