SEECEL dodijelio «Priznanje za poduzetništvo» Kineziološkom fakultetu u Splitu

Na svečanoj ceremoniji zatvaranja  Međunarodne  konferencije na temu učenja za poduzetništvo SEECEL’s 2nd Entrepreneurial Camp: Entrepreneurial Learning for an Entrepreneurial Eco-system u organizaciji Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL) održane  u Šibeniku od 17. do 19. listopada 2016.  a ispred  više od 430 sudionika iz 8  europskih zemalja  uručena je natpisna ploča i dodijeljen status «poduzetnog  Fakulteta» kao priznanje za kvalitetno odrađene projektne zadatke predstavnicima Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu: prodekanu za znanost prof. Dr. sc. Zoranu Grgantovu i  prodekanu  za poslovanje doc. dr. sc. Draženu Čularu. Pored prodekana, koji su na poziv organizatora ispred Kineziološkog fakulteta nazočili ovom važnom događaju, na skupu u su sudjelovali i nastavnici Katija Kovačić, mag.oec. i Duje Petričević, mag.oec., te studentice Sveučilišnog studija kineziologije Barbara Gilić i Mara Bilobrk.

slika-naslovna

Konferencijom u Šibeniku obilježen je završetak još jednog EU projekta Kineziološkog fakulteta u Splitu usmjerenog na provedbu učenja za poduzetništvo kao ključne kompetencije s ciljem razvoja poduzetničkog eko-sustava odnosno poduzetničkog društva. U projektu je od 2013. godine sudjelovalo više od 130 obrazovnih ustanova, osnovnih i srednjih škola te fakulteta, 12 poduzetničkih potpornih institucija koje su uključile više od 2.500 poduzetnika, te cijeli niz stručnjaka iz osam SEECEL-ovih zemalja članica (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Srbija i Turska). Tijekom događanja predstavljena su dostignuća i strukturirana je regionalna suradnja SEECEL-ove poduzetničke mreže, istaknuti primjeri dobre prakse i postavljene smjernice za daljnje jačanje poduzetničke klime u društvu.

Sam kamp je okupio više od 450 sudionika – dekana, prodekana, ravnatelja, nastavnika, studenata i učenika, iz sedam zemalja jugoistočne Europe (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Albanija, Kosovo i Makedonija) i Turske koji su sudjelovali u 1. i 2. fazi SEECEL projekta te stručne suradnike SEECEL-a iz zemalja Europske unije (Irska, Njemačka). Cilj projekta je integriranje inovativnosti i poduzetništva kao jedne od 8 ključnih kompetencija EU, u među-predmetne nastavne programe na svim razinama obrazovanja. Predstavnici Kineziološkog fakulteta u Splitu, kao jedan od samo dvije visokoškolske institucije iz Republike Hrvatske koje su na preporuku agencije za znanost i obrazovanje uključene u drugu fazu SEECEL projekta, aktivno su sudjelovali u radu poduzetničkog kampa.

Na svečanom otvaranju poduzetničkog kampa, nakon pozdravnog govora i izlaganja predsjednice SEECEL-a Efke Heder, sudionike kampa su pozdravili predstavnici Europske komisije, Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), Ministarstva obrta i poduzetništva RH i Hrvatske gospodarske komore, gradonačelnik grada Šibenika Željko Burić i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk te brojni drugi predstavnici lokalne i regionalne uprave.

Nakon svečanog otvaranja kampa, obrazovne institucije – sudionice pilot projekta, su u okviru E´ship network – promocija i podjela uspješne poslovne prakse, predstavile svoje obrazovne programe te aktivnosti i rezultate projekta. Kineziološki fakultet Sveučilišta u Splitu je, u okviru promotivnih aktivnosti, prikazivao film o Kineziološkom fakultetu na engleskom jeziku, a predstavnici Fakulteta su brojne posjetitelje štanda Kineziološkog fakulteta u Splitu upoznali s poslovanjem i postignućima Fakulteta, te posebice sa projektima HKO, kao i procesom implementacije poduzetničkog učenja u okviru SEECEL projekta koji je rezultirao integriranjem poduzetnosti u viziju, misiju i studijske programe.

U okviru SEECEL kampa organizirane su poduzetničke radionice za predstavnike menadžmenta obrazovnih institucija, nastavnike i studente (učenike), u okviru kojih se raspravljalo o procesu i koristima implementacije poduzetničkog učenja u obrazovanje, te o problemima s kojima se u navedenom procesu suočavaju obrazovne institucije u različitim zemljama. Sudionici radionica, usvojili su nakon provedbe radionica, više vrijednih i relevantnih zaključaka o mogućnostima unaprjeđenja procesa izgradnje poduzetnosti u okviru obrazovnog sustava.

Ovim događanjem SEECEL se pridružio obilježavanju Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva (European SME Week), kampanji Europske komisije kojoj je svrha promicanje poduzetništva širom Europe.

2016-10-19-photo-00000007  2016-10-20-photo-00000013

Kolačići (cookies)

Fakultet internetska stranica i sve ostale Fakultet web-usluge koriste kolačiće (cookies). Radi se o malim tekstualnim datotekama koji se pomoću pretraživača memoriraju u vašem uređaju pri čemu ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačiće koristimo da bismo našu ponudu prilagodili potrebama korisnika, a neki od njih ostaju u vašem uređaju memorirani sve dok ih ne prebrišete. Omogućuju nam ponovo prepoznati vaš pretraživač prilikom sljedećeg posjeta. Ako to ne želite, možete vaš pretraživač podesiti tako da vas o memoriranju kolačića informira pa ih možete dopuštati i samo u konkretnim slučajevima. Prilikom deaktiviranja kolačića funkcionalnost naše internetske stranice bit će ograničena.

Poslužiteljski dnevnici / logovi

Rukovatelj sakuplja i automatski memorira informacije koje nam automatski šalje vaš pretraživač, u datotekama zvanim poslužiteljski dnevnici. To su: tip i verzija pretraživača, korišteni operacijski sustav, URL koji upućuje na stranice, ime (host name) računala koje se priključuje, vrijeme zahtjeva za poslužitelj i IP-adresa. Povezivanje ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne provodi.

Slažem se